Азу з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Експериментуючи з традиційним татарським стравою, можна приготувати на власній кухні азу з картоплею. Це ситне і смачне блюдо, яке може стати повноцінним обідом або вечерею.
Якщо до традиційного азу найчастіше необхідний гарнір, то азу з картоплею є абсолютно закінченим блюдом. Воно досить просто готується, а смак його здатний вразити навіть найвибагливіших гурманів.
- Свинина - 600 грам
- Томатна паста або соус - 3-4 Ст. Ложок
- Солоний огірок - 2-3 штук
- Картопля - 6-8 штук
- Цибулина - 2-3 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Рецепт приготування азу з картоплею слід почати з м'яса. Свинину або яловичину вимити, просушити і нарізати невеликими шматками. На сковороду налити рослинне масло і розігріти. Відправити туди м'ясо і обсмажити до золотистого кольору і скоринки.
2. Цибулини очистити і нарізати півкільцями. На окремій сковороді в невеликій кількості рослинного масла обсмажити цибулю до золотистого кольору.
3. Коли цибуля готовий, додати до нього томатний соус або пасту.
4. Картопля вимити, очистити і нарізати невеликими шматочками. Додати на сковороду до м'яса.
5. Огірки просушити і нарізати середніми кубиками. Обсмажити в невеликій кількості масло 2-4 хвилини.
6. Часник очистити, видавити через прес або нарізати невеликими шматочками. З'єднати м'ясо з картоплею з томатним соусом і огірками. Залити водою або заздалегідь приготованим бульйоном. Додати часник, лавровий лист, посолити і поперчити за смаком. Залишити гаситися під закритою кришкою до готовності. Азу з картоплею в домашніх умовах перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню.