Авелук суп
(покроковий рецепт з фото)
Перенесемося в сонячну Вірменію і зробимо екскурс по їхній кухні. Сьогодні я розповім вам, як приготувати авелук суп швидко і просто. Хто не знайомий авелуком, поясню, що це кінський щавель.
Такий суп обов'язково здивує всіх своїм незвичайним поєднанням смаків. Готується він досить легко і просто, головне знайти авелук, в вірменських наметах ви обов'язково зможете його купити. Подавайте такий суп з лавашем і мацоні. Смачного!
- Авелук - 200 грам
- Вода - 1, 5 L
- Манна крупа - 200 грам
- Картопля - 200 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 150 грам
- Цибуля - 200 грам
- Подрібнені волоські горіхи - 150 грам
- Чорнослив - 150 грам
- Часник - 1 зубчик
1
Авелук наріжте і промийте кілька разів. Потім налийте в каструлю воду, покладіть туди авелук і поставте варитися.
2
Тим часом, картопля очистіть і наріжте кубиками, булгур промийте.
3
Як тільки вода закипить, сіль й, додайте булгур, картопля і 1 ст. L. Рослинної олії, зменшіть вогонь до середнього.
4
Варіть суп до готовності картоплі. Вийміть половину картоплі з супу, розімніть і вірний тому.
5
Цибулю очистіть, дрібно порубати і обсмажити на олії до золотистого кольору. Опустіть в суп.
6
Додайте в суп горіхи, цілий чорнослив, порубаний часник. Поваріть ще 2 хвилини і зніміть з вогню.
7
Смачного!