Апельсиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Апельсиновий кекс з даного рецептом виходить дуже міцним, твердим, з чудовим апельсиновим присмаком і ароматом. У роті кекс тане, залишаючи приємний смак. Готується досить легко і швидко.
Апельсинового кексу з даного рецептом виходить досить багато. І через свою щільної консистенції він виходить дуже ситним, багато з'їсти його не вийде, тому можна розраховувати приблизно на 10 порцій. Апельсиновий кекс має гарний і апетитним кольором, пряним смаком і чудовим цитрусовим ароматом. Головна фішка цього кексу полягає в тому, що потрібно дочекатися поки він ПОВНІСТЮ охолоне і тільки потім його подавати до столу! Тільки тоді апельсиновий кекс знаходить свій справжній смак. Отже, розповідаю, як приготувати апельсиновий кекс. Хай щастить!
- Вершкове масло - 1, 5 штуки (упаковка)
- Борошно - 1 3/4 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 1/4 склянки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ваніль - 1 1/4 чайних ложки
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Апельсин - 2 штуки
- Молоко - 1/4 склянки
До чашку кухонного комбайна кладемо нарубані вершкове масло, коричневий і білий цукор, вливаємо оливкову олію і збиваємо до однорідної маси.
Натираємо цедру двох апельсинів.
Видавлюємо сік.
У ступці подрібнюємо кардамон.
Потім в тісто додаємо три яйця.
А також кладемо цедру апельсина, кардамон і все перемішуємо. Потім поступово вливаємо сік апельсина і додаємо ваніль.
Тісто викладаємо у форму, змащену вершковим маслом.
Потім апельсиновий кекс відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 час 15 хвилин.
Потім витягуємо з духовки кекс, даємо йому охолонути близько 10 хвилин, дістаємо з форми. Потім даємо йому охолонути повністю (про час), після чого нарізаємо, сервіруємо і подаємо до столу.