Cочний апельсиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Хочеться приготувати до чаю що-небудь смачненьке і без зайвого клопоту? Пропоную вам ідею - простий рецепт соковитого апельсинового кексу, який буквально тане в роті.
Це дуже доступний і нескладний варіант випічки для всієї родини. Соковитий апельсиновий кекс в домашніх умовах не тільки смачний, але і дуже ароматний. Tsitrusovaya сенсорний - ідеальне доповнення до ніжного тесту. Спробуйте приготувати цей кексік, і ви не пошкодуєте.
- Апельсин - 2 штуки (цедра одного, 100 мілілітрів соку в тісто, 50 - глазур. )
- Цукор - 100-150 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 250-270 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 щіпка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Рослинна олія - 0.5 чайних ложки
1. З тестом все досить просто: в глибокій мисці збийте до однорідності розм'якшене вершкове масло з цукром. Маса повинна посветлеть.
2. Окремо виделкою злегка збийте яйця з дрібкою солі. Додайте яйця до цукру, перемішайте. При бажанні можна додати ванільний екстракт або щіпку кориці, наприклад.
3. Апельсини як слід вимийте і висушіть трохи. З одного натріть цедру (на самій дрібній тертці), додайте її в тісто. Також для більш інтенсивного аромату можна додати цедру лимона.
4. Вичавіть сік з апельсинів і влийте в мисочку. Поступово додавайте просіяне з розпушувачем борошно, замішуйте тісто. Воно не повинно бути занадто густим.
5. Змастіть форму маслом (або застеліть пергаментом). Викладіть тісто, розрівняйте, і відправте форму в розігріту до 170-180 градусів духовку.
6. Випікайте соковитий апельсиновий кекс в домашніх умовах близько 40 хвилин. Готовність перевіряйте сірником або зубочисткою.
7. Близько 50 мілілітрів соку з'єднайте з цукровою пудрою. Влийте трішки олії, добре перемішайте.
8. Глазур'ю полийте остиглий кекс, потім залиште його приблизно на 1 час. Ось такий нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати соковитий апельсиновий кекс. Смачного!