Амаретто
(покроковий рецепт з фото)
Практично будь-який елітний алкоголь ви можете приготувати в домашніх умовах. Головне, це слідувати порадам з рецепта. І тоді ви зможете порадувати друзів під час застілля смачним напоєм.
Амаретто зовсім не складно приготувати в домашніх умовах. Найскладніше, мабуть, це дістати сто грам абрикосових кісточок. На саме приготування піде цілий місяць. Але це варто того, так як смак лікеру буде неймовірним. Щоб дізнатися, як приготувати амаретто, прочитайте цей рецепт.
- Горілка - 1 літр
- Ядерця абрикосів - 100 грам
- Мигдальні горіхи - 100 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Цукор - 700 грам
- Ваніль - 1 грам
- Паличка кориці - 1/2 штуки
- Розчинна кава - 5 грам
- Гвоздика - 3 штуки
- Перець духмяний - 5-6 штук
Ядра мигдалю залийте окропом. Дайте йому постояти, потім остудіть горіхи і зніміть з них шкірку. Обсмажте мигдаль на сухій сковороді, додайте абрикосові кісточки. Вміст сковороди порубати ножем.
Пересипьте мигдаль і абрикосові кісточки в дволітрову банку. Додайте до них ваніль, корицю, кава і гвоздику. Зробіть сироп. Для цього насипте цукор на сковороду, додайте сто мілілітрів води, доведіть все до стану карамелі. Потім влийте залишок води і перемішайте.
Отримані сиропом залийте мигдаль і абрикосові кісточки. Потім залийте все горілкою.
Щільно закрийте банку кришкою. Поставте її в темне місце на один місяць. Через день обов'язково струшуйте банку. Через певний час можна буде знімати першу пробу.