Коктейль з «Амаретто»
(покроковий рецепт з фото)
Коктейль з "амаретто" - пряний напій з яскравим мигдальним смаком, приправлений кисло-солодкого ноткою апельсинового соку. Його подають представницям прекрасної половини людства на вечірках!
Якщо у вас є в наявності лікер "амаретто", обов'язково приготуйте такий ароматний коктейль і почастуєте своїх домашніх на вечерю, зібравшись в сімейному колі. Мінімум інгредієнтів напою забезпечує чистий, яскравий смак і незабутню насолоду. Пам'ятайте, що цей коктейль подається теплим, а не охолодженим, щоб мигдальний аромат відчувався ще до дегустації. Використовуйте соковиті, а не м'ясисті апельсини або придбайте апельсиновий сік окремо.
- Лікер "амаретто" - 100 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука (великий)
- Лимон - 2 скибочки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Апельсин промийте у воді, розріжте на дві половинки і видаліть кісточки. Зріжте з однієї половинки плода кілька скибочок для прикраси, потім обидві частини апельсина спресуйте на спеціальному цитрусовом пресі, отримуючи сік.
Перелийте свіжовичавлений апельсиновий сік в ківш або каструлю, сотейник, вичавіть сік з скибочок лимонів.
Влийте лікер і помістіть ємність на плиту, включаючи мінімальний нагрів.
Прогрійте вміст ємності до появи піни, але не до кипіння. Кипіти рідина не повинна, так як з неї випарується весь алкоголь! Зніміть ківш з плити, вимикаючи нагрів і злегка остудіть до 35 градусів.
Перелийте в стакани або келихи, прикрасьте зрізаними скибочками апельсина і подайте до столу, запрошуючи домашніх на дегустацію.