Ахма в Аджарському
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт цієї страви був знайдений в одній хорошій кулінарній книзі. Але більше сусідніх - це листковий пиріг з начинкою з солоного сиру. Випічка виходить дуже насиченою і апетитною. Спробуйте!
Опис приготування:
Розповім, як приготувати ачму по-аджарський. По правді кажучи, завжди до сиру можна додавати додаткові інгредієнти, наприклад - зелень. Такий листковий пиріг може стати чудовим сніданком або полуднем для всієї родини!
- Яйця - 2 штуки
- Вода тепла - 200 мілілітрів
- Борошно - 3-4 склянок
- Масло рослинне - 0, 5 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Сир сулугуні - 350 грам
- Сир Адигейський - 350 грам
- Вершкове масло - 200 грам
В першу чергу потрібно замісити тісто з: яєць, рослинної олії, солі, борошна, соди і теплої води. Розділити тісто 10 рівних частин (одна частина повинна бути більше за інших). Кожну частину тонко розгортаємо і відварюємо в киплячій воді 2 хвилини.
Кожен відварений шматок тіста відразу ж опускаємо в каструлю з холодною водою. Потім розкладаємо тісто на рушник, щоб стекла зайва вода. Нижній шар тіста викладаємо у форму для запікання (краї тіста повинні звисати) і змащуємо розтопленим маслом. Таким же чином викладаємо ще два шари тесту. Зверху розміщуємо тертий сир, потім - знову кілька шарів тесту з маслом і так далі.
Верхнім шаром виходить сир. Підвертаємо краю звисає тесту до центру (як на фото).
Ножем поділяємо ачму на порційні шматочки. У прорізи вливаємо залишки розтопленого масла.
Випікаємо блюдо в духовці 45 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!