Рецепт Ахма в Аджарському фото

Ахма в Аджарському
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт цієї страви був знайдений в одній хорошій кулінарній книзі. Але більше сусідніх - це листковий пиріг з начинкою з солоного сиру. Випічка виходить дуже насиченою і апетитною. Спробуйте!

Опис приготування:

Розповім, як приготувати ачму по-аджарський. По правді кажучи, завжди до сиру можна додавати додаткові інгредієнти, наприклад - зелень. Такий листковий пиріг може стати чудовим сніданком або полуднем для всієї родини!

  • Яйця - 2 штуки
  • Вода тепла - 200 мілілітрів
  • Борошно - 3-4 склянок
  • Масло рослинне - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Сир сулугуні - 350 грам
  • Сир Адигейський - 350 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
ахма в Аджарському - фото крок 1
В першу чергу потрібно замісити тісто з: яєць, рослинної олії, солі, борошна, соди і теплої води. Розділити тісто 10 рівних частин (одна частина повинна бути більше за інших). Кожну частину тонко розгортаємо і відварюємо в киплячій воді 2 хвилини.
ахма в Аджарському - фото крок 2
Кожен відварений шматок тіста відразу ж опускаємо в каструлю з холодною водою. Потім розкладаємо тісто на рушник, щоб стекла зайва вода. Нижній шар тіста викладаємо у форму для запікання (краї тіста повинні звисати) і змащуємо розтопленим маслом. Таким же чином викладаємо ще два шари тесту. Зверху розміщуємо тертий сир, потім - знову кілька шарів тесту з маслом і так далі.
ахма в Аджарському - фото крок 3
Верхнім шаром виходить сир. Підвертаємо краю звисає тесту до центру (як на фото).
ахма в Аджарському - фото крок 4
Ножем поділяємо ачму на порційні шматочки. У прорізи вливаємо залишки розтопленого масла.
ахма в Аджарському - фото крок 5
Випікаємо блюдо в духовці 45 хвилин, температура 180 градусів.
ахма в Аджарському - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти