Аджика на зиму без яблук
(покроковий рецепт з фото)
Яблука в аджике зазвичай використовуються для додання солодощі та густоти страви. Але я хочу поділитися альтернативним рецептом і показати, як приготувати аджику на зиму без яблук, смачну і ароматну.
Дана аджика може бути віднесена до розряду сирих аджик. Яскравий аромат томатів і перцю збуджує апетит і надає стравам пікантності. Така аджика підійде до страв з м'яса, також прекрасно доповнить курку або відварну картоплю.
Обов'язково зверніть увагу на цей рецепт і зробіть прекрасну заготовку на зиму!
- Хрін - 1 штука
- Помідор - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2-3 чайних ложок
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Гострий червоний перець - 1 Чайна ложка
- Оцет - 100 мілілітрів
- Часник - 6 зубчиків
Для приготування аджики нам необхідно вимити і очистити всі овочі. Перець порізати і дістанемо насіння і перегородки. З помідорів виріжемо серцевину, поріжемо їх довільно.
Очищені овочі і хрін пропустіть через м'ясорубку з дрібною сіточкою. Якщо такої немає, то можна після м'ясорубки протерти овочі через сито. Це допоможе залишити лише необхідну м'якоть.
В отриману масу додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець. Сюди ж видавіть через прес часник, додайте оцет, koriandr. Ретельно перемішайте масу.
Простерилизуйте банки зручним для себе способом. Розкладіть аджику по банках, закрийте кришкою і приберіть в холод. Аджика зберігається до трьох місяців, але тільки в холодильнику.