Рецепт Аджика на зиму без яблук фото

Аджика на зиму без яблук
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Аджика , Гостре
Кількість порцій: 10
Час приготування: 40 хв.

Яблука в аджике зазвичай використовуються для додання солодощі та густоти страви. Але я хочу поділитися альтернативним рецептом і показати, як приготувати аджику на зиму без яблук, смачну і ароматну.

Опис приготування:

Дана аджика може бути віднесена до розряду сирих аджик. Яскравий аромат томатів і перцю збуджує апетит і надає стравам пікантності. Така аджика підійде до страв з м'яса, також прекрасно доповнить курку або відварну картоплю.

Обов'язково зверніть увагу на цей рецепт і зробіть прекрасну заготовку на зиму!

  • Хрін - 1 штука
  • Помідор - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2-3 чайних ложок
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Гострий червоний перець - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Часник - 6 зубчиків
аджика на зиму без яблук - фото крок 1
Для приготування аджики нам необхідно вимити і очистити всі овочі. Перець порізати і дістанемо насіння і перегородки. З помідорів виріжемо серцевину, поріжемо їх довільно.
аджика на зиму без яблук - фото крок 2
Очищені овочі і хрін пропустіть через м'ясорубку з дрібною сіточкою. Якщо такої немає, то можна після м'ясорубки протерти овочі через сито. Це допоможе залишити лише необхідну м'якоть.
аджика на зиму без яблук - фото крок 3
В отриману масу додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, червоний мелений перець. Сюди ж видавіть через прес часник, додайте оцет, koriandr. Ретельно перемішайте масу.
аджика на зиму без яблук - фото крок 4
Простерилизуйте банки зручним для себе способом. Розкладіть аджику по банках, закрийте кришкою і приберіть в холод. Аджика зберігається до трьох місяців, але тільки в холодильнику.

Схожі рецепти