Рецепт Аджика без яблук фото

Аджика без яблук
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Помідор , Болгарський перець
На обід , На вечерю , На сніданок
Аджика , Гостре
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.

Люблю я аджики всіх видів. Так, наприклад, сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати аджику без яблук, з томатів і гострого перцю. Відмінна закуска, яку можна використовувати як соус.

Опис приготування:

Така аджика дуже смачна. Використовувані овочі загущают масу і роблять смак аджики більш насиченим. У міру остигання аджика густіє і отримує приємну консистенцію. Подавати її можна абсолютно до всіх гарячі страв і гарнірів. Смачного!

  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Болгарський перець - 5 штук
  • Томатний сік - 2 L
  • Спеції - За смаком
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
аджика без яблук - фото крок 1
Для приготування аджики без яблук нам необхідно очистити і нарізати півкільцями ріпчасту цибулю. Дрібнити далі перераховані продукти не варто. У процесі варіння овочі утушатся, додадуть густоту аджике, але в готовій аджике будуть не помітні.
аджика без яблук - фото крок 2
Болгарський перець потрібно очистити від насіння і плодоніжок. Наріжте його невеликими шматками. Поместите в сотейник.
аджика без яблук - фото крок 3
Підготовлені овочі залийте томатним соком. Додайте сіль, перець, цукор, орегано, коріандр за смаком. Варіть 30 хвилин, помішуючи.
аджика без яблук - фото крок 4
При варінні особливу увагу приділіть гущі на дні сотейника. Нічого не повинно пригоріти до дна.
аджика без яблук - фото крок 5
Занурювальним бленером пюріруйте масу до однорідності. Додайте в аджику 2-3 ст. Ложки оцту і видавіть через прес 3-4 зубчики часнику.
аджика без яблук - фото крок 6
Аджику розкладіть по стерильним банкам. Закатати кришками. Аджику можна і не консервувати. Просто розкладіть аджику по чистим баночках. Закрийте кришками і зберігайте в холодильнику до 2 місяців. Якщо в банки не лазити брудними ложками, то аджика відмінно зберігається.

Схожі рецепти