Аджика без яблук
(покроковий рецепт з фото)
Люблю я аджики всіх видів. Так, наприклад, сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати аджику без яблук, з томатів і гострого перцю. Відмінна закуска, яку можна використовувати як соус.
Така аджика дуже смачна. Використовувані овочі загущают масу і роблять смак аджики більш насиченим. У міру остигання аджика густіє і отримує приємну консистенцію. Подавати її можна абсолютно до всіх гарячі страв і гарнірів. Смачного!
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Болгарський перець - 5 штук
- Томатний сік - 2 L
- Спеції - За смаком
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
Для приготування аджики без яблук нам необхідно очистити і нарізати півкільцями ріпчасту цибулю. Дрібнити далі перераховані продукти не варто. У процесі варіння овочі утушатся, додадуть густоту аджике, але в готовій аджике будуть не помітні.
Болгарський перець потрібно очистити від насіння і плодоніжок. Наріжте його невеликими шматками. Поместите в сотейник.
Підготовлені овочі залийте томатним соком. Додайте сіль, перець, цукор, орегано, коріандр за смаком. Варіть 30 хвилин, помішуючи.
При варінні особливу увагу приділіть гущі на дні сотейника. Нічого не повинно пригоріти до дна.
Занурювальним бленером пюріруйте масу до однорідності. Додайте в аджику 2-3 ст. Ложки оцту і видавіть через прес 3-4 зубчики часнику.
Аджику розкладіть по стерильним банкам. Закатати кришками. Аджику можна і не консервувати. Просто розкладіть аджику по чистим баночках. Закрийте кришками і зберігайте в холодильнику до 2 місяців. Якщо в банки не лазити брудними ложками, то аджика відмінно зберігається.