Аджика з яблук і томата на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Таку аджику можна приготувати в будь-який час, якщо у вас є томатний сік. Готується вона не так вже швидко, але вихід виходить хороший. Аджика абсолютно без оцту, але зберігається в холодильнику довго.
Аджика - закуска відома, але так багато існує її різновидів! Аджика буває варена або сира, гостра або легка. У кожної господині свій рецепт аджики. Поспішаю познайомити вас зі своїм. Читайте і запам'ятовуйте, як приготувати аджику з яблук і томата на зиму.
- Томатний сік - 3 L
- Яблука солодкі - 4 штуки (середнього розміру)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Спеції до аджике - За смаком
- Часник - 400 зубчиків
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Яблука необхідно очистити від насіння і нарізати середніми шматочками. Качанчик викинете. Ріпчасту цибулю очистіть і розріжте на 4-6 частин.
У каструлю влийте 3 літра соку. Додайте яблука і нарізану цибулю.
Поставте каструлю на плиту і на невеликому вогні варите вміст до уварювання на 50%. Через 30 хвилин після початку варіння в каструлю можна додати спеції. Обов'язково використовуйте коріандр і італійські спеції. Для спрощення можна купити набір готових спецій до аджике.
Коли маса увариться, додайте в каструлю цукор і сіль. Можливо, цукру або солі потрібно буде більше, ніж зазначено вище. Регулюйте за смаком. Дайте покипіти близько 10 хвилин. Занурювальним блендером перебейте все до однорідної маси.
Додайте видавлений часник. Перемішайте. Розкладіть масу по банках. Засукайте. Стерелізація така аджика не вимагає. Зберігати її потрібно в холодильнику.