Рецепт Аджика з яблук і томата на зиму фото

Аджика з яблук і томата на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Фрукти, Яблука, Помідор
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Аджика

Таку аджику можна приготувати в будь-який час, якщо у вас є томатний сік. Готується вона не так вже швидко, але вихід виходить хороший. Аджика абсолютно без оцту, але зберігається в холодильнику довго.

Аджика - закуска відома, але так багато існує її різновидів! Аджика буває варена або сира, гостра або легка. У кожної господині свій рецепт аджики. Поспішаю познайомити вас зі своїм. Читайте і запам'ятовуйте, як приготувати аджику з яблук і томата на зиму.

  • Томатний сік - 3 L
  • Яблука солодкі - 4 штуки (середнього розміру)
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Спеції до аджике - За смаком
  • Часник - 400 зубчиків
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
аджика з яблук і томата на зиму - фото крок 1
Яблука необхідно очистити від насіння і нарізати середніми шматочками. Качанчик викинете. Ріпчасту цибулю очистіть і розріжте на 4-6 частин.
аджика з яблук і томата на зиму - фото крок 2
У каструлю влийте 3 літра соку. Додайте яблука і нарізану цибулю.
аджика з яблук і томата на зиму - фото крок 3
Поставте каструлю на плиту і на невеликому вогні варите вміст до уварювання на 50%. Через 30 хвилин після початку варіння в каструлю можна додати спеції. Обов'язково використовуйте коріандр і італійські спеції. Для спрощення можна купити набір готових спецій до аджике.
аджика з яблук і томата на зиму - фото крок 4
Коли маса увариться, додайте в каструлю цукор і сіль. Можливо, цукру або солі потрібно буде більше, ніж зазначено вище. Регулюйте за смаком. Дайте покипіти близько 10 хвилин. Занурювальним блендером перебейте все до однорідної маси.
аджика з яблук і томата на зиму - фото крок 5
Додайте видавлений часник. Перемішайте. Розкладіть масу по банках. Засукайте. Стерелізація така аджика не вимагає. Зберігати її потрібно в холодильнику.

Схожі рецепти