Рецепт Зрази з картоплі фото

Зрази з картоплі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня , Донська кухня
Борошно, Овочі, Картопля, Яйця
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Зрази

Зрази - це такі пиріжки, що робляться з тіста на основі картопляного пюре. Найчастіше їх роблять з м'ясною начинкою, з грибами. Розповідаю, як приготувати зрази з картоплі з начинкою з яєць.

Відмінне вегетаріанське блюдо. Такі зрази подають теплими, можна зі сметаною або без соусу. Важливо правильно приготувати пюре, щоб в ньому не траплялися шматочки, а маса була однорідна. Замість начинки з яйця можна придумати будь-яку іншу. Зрази обсмажуються на сковороді, тому перед подачею викладіть їх спершу на серветку, а потім вже подавайте.

  • Картопля - 6 штук
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 1 Склянка
  • Розмарин - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
зрази з картоплі - фото крок 1
1. Вимийте картоплю і відваріть до готовності, потім очистіть від шкірки і зробіть з неї пюре.
зрази з картоплі - фото крок 2
2. Наріжте дрібно гілочки розмарину і додайте в картопля, а також борошно, сіль і перець, перемішайте гарненько.
зрази з картоплі - фото крок 3
3. Відваріть яйця, потім очистіть їх від шкірки і наріжте кубиками, сіль і poperčite.
зрази з картоплі - фото крок 4
4. У тарілку насипте панірувальні сухарі. З картопляного пюре сформуйте невеликі кульки і викладіть на панірувальні сухарі.
зрази з картоплі - фото крок 5
5. Притисніть рукою, щоб зробити корж, і в центр викладіть начинку.
зрази з картоплі - фото крок 6
6. Сформуйте пиріжок і надайте йому довгасту форму, обваляйте в панірувальних сухарях.
зрази з картоплі - фото крок 7
7. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть зрази. Обсмажте з кожного боку до золотистої скоринки приблизно по 2-3 хвилини на одну сторону.
зрази з картоплі - фото крок 8
8. Перекладіть зрази на серветку, щоб прибрати надлишки жиру.
зрази з картоплі - фото крок 9
9. Подавайте зрази теплими як самостійну страву або в якості заміни хлібу, пиріжків.

Схожі рецепти