Жульєн з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Знамените страва французької кухні, яке полюбилося у нас в широтах - жульєн. Але воно насправді не таке вже й європейське, адже часто його роблять господині на свій лад. Так вийшло в цьому рецепті.
Я ж вам пропоную дуже оригінальне рішення, яке дозволить подавати гарячу страву і як закуску. Прочитайте про те, як приготувати жульєн з куркою в тарталетках. Апетитна скоринка з сиру зверху і м'яка начинка в оригінальній подачі - це шалено смачно! А який ніжний ми зробимо соус! Читайте і готуйте!
- Куряче філе - 300 грам
- Печериці - 200 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Крем - 250 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- tartalettes - 15-20 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Печериці промийте і наріжте пластинами. Обсмажте їх в олії, помішуючи, до рум'яного кольору.
Філе відварити в підсоленій воді. Розберіть його на волокна і додайте до готовим грибам, посолити і поперчити. Інгредієнти перемішайте.
Тепер займіться соусом. У сотейнику розтопіть масло. Додайте до нього борошно і швидко перемішайте.
Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте в неї молоко, постійно заважаючи. Варіть соус на повільному вогні до повного розчинення борошна.
Прибравши з вогню масу, додайте в неї сметану. Швидко перемішайте. Соус готовий.
За тарталетки розподіліть печериці з куркою.
Розкладіть соус по порціях, а зверху натріть сир на дрібній тертці.
Запікайте порції з жульєном при 180 градусах протягом 15 хвилин. Смачного!