Рецепт Жульєн з куркою фото

Жульєн з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка, Куряче філе, Гриби, Печериці
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Знамените страва французької кухні, яке полюбилося у нас в широтах - жульєн. Але воно насправді не таке вже й європейське, адже часто його роблять господині на свій лад. Так вийшло в цьому рецепті.

Я ж вам пропоную дуже оригінальне рішення, яке дозволить подавати гарячу страву і як закуску. Прочитайте про те, як приготувати жульєн з куркою в тарталетках. Апетитна скоринка з сиру зверху і м'яка начинка в оригінальній подачі - це шалено смачно! А який ніжний ми зробимо соус! Читайте і готуйте!

  • Куряче філе - 300 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Крем - 250 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • tartalettes - 15-20 штук
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
жульєн з куркою - фото крок 1
Печериці промийте і наріжте пластинами. Обсмажте їх в олії, помішуючи, до рум'яного кольору.
жульєн з куркою - фото крок 2
Філе відварити в підсоленій воді. Розберіть його на волокна і додайте до готовим грибам, посолити і поперчити. Інгредієнти перемішайте.
жульєн з куркою - фото крок 3
Тепер займіться соусом. У сотейнику розтопіть масло. Додайте до нього борошно і швидко перемішайте.
жульєн з куркою - фото крок 4
Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте в неї молоко, постійно заважаючи. Варіть соус на повільному вогні до повного розчинення борошна.
жульєн з куркою - фото крок 5
Прибравши з вогню масу, додайте в неї сметану. Швидко перемішайте. Соус готовий.
жульєн з куркою - фото крок 6
За тарталетки розподіліть печериці з куркою.
жульєн з куркою - фото крок 7
Розкладіть соус по порціях, а зверху натріть сир на дрібній тертці.
жульєн з куркою - фото крок 8
Запікайте порції з жульєном при 180 градусах протягом 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти