Рецепт Житній хліб фото

Житній хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Житнє борошно
На полуденок
Випічка, Хліб

Простий рецепт приготування житнього хліба в домашніх умовах - до вашої уваги. Житній хліб, приготований в домашніх умовах, виходить не гірше, ніж в магазині. А по-моєму - навіть краще

Хліб - всьому голова. І споконвіку хліб завжди пекли вдома, купувати хліб в магазині або булочної довгий час вважалося поганим тоном. Сьогодні, коли у городян часу не вистачає взагалі ні на що, практично всі хліб купують в супермаркетах - і це нормально. Наша сім'я теж хліб купує в магазині. Однак час від часу ми віддаємо данину традиціям і печемо хліб самі - хоча б раз в два тижні. Аромат, наповнює квартиру при випіканні хліба, словами не описати - він створює особливу атмосферу домашнього затишку, дружби, єдності… Ну, а як смачний приготований в домашніх умовах житній хліб - ви уявити собі не можете Так що рекомендую хоча б зрідка пекти хліб вдома. Це і смачно, і цікаво. А простий рецепт житнього хліба вам в цьому допоможе.

Отже, як приготувати житній хліб в домашніх умовах:

1. Всі інгредієнти, крім борошна, розводимо у воді.

2. Додаємо в отриману суміш, за допомогою міксера замішуємо тісто.

3. Тісто накриваємо рушником і відправляємо в тепле місце хоча б на 3 годину. Менше не можна - інакше у вас вийде не хліб, а дерев'яна кірка, якої можна буде цвяхи забивати.

4. За три години змазаними рослинним маслом руками потрібно ще раз обмять наше тісто.

5. Викладаємо тісто в прямокутну форму для випікання, змащену олією. У духовку не ставимо! Накриваємо форму з тістом рушником і відправляємо в тепле місце ще на 1 час.

6. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для утворення скоринки скроплюємо тісто рослинним маслом, відправляємо форму з тестом в розігріту духовку і запікаємо приблизно 50 хвилин. Якщо під час запікання верх почне підгоряти, а всередині тісто буде ще сирим - накрийте фольгою.

Власне, от і все. Тепер ви знаєте, як спекти житній хліб в домашніх умовах. Смачного!


  • Вода тепла - 250 мілілітрів
  • Пшеничне борошно - 125 грам
  • Житнє борошно - 180 грам
  • Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Яблучний оцет - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 45 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Хліб - всьому голова. І споконвіку хліб завжди пекли вдома, купувати хліб в магазині або булочної довгий час вважалося поганим тоном. Сьогодні, коли у городян часу не вистачає взагалі ні на що, практично всі хліб купують в супермаркетах - і це нормально. Наша сім'я теж хліб купує в магазині. Однак час від часу ми віддаємо данину традиціям і печемо хліб самі - хоча б раз в два тижні. Аромат, наповнює квартиру при випіканні хліба, словами не описати - він створює особливу атмосферу домашнього затишку, дружби, єдності… Ну, а як смачний приготований в домашніх умовах житній хліб - ви уявити собі не можете Так що рекомендую хоча б зрідка пекти хліб вдома. Це і смачно, і цікаво. А простий рецепт житнього хліба вам в цьому допоможе.

Отже, як приготувати житній хліб в домашніх умовах:

1. Всі інгредієнти, крім борошна, розводимо у воді.

2. Додаємо в отриману суміш, за допомогою міксера замішуємо тісто.

3. Тісто накриваємо рушником і відправляємо в тепле місце хоча б на 3 годину. Менше не можна - інакше у вас вийде не хліб, а дерев'яна кірка, якої можна буде цвяхи забивати.

4. За три години змазаними рослинним маслом руками потрібно ще раз обмять наше тісто.

5. Викладаємо тісто в прямокутну форму для випікання, змащену олією. У духовку не ставимо! Накриваємо форму з тістом рушником і відправляємо в тепле місце ще на 1 час.

6. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Для утворення скоринки скроплюємо тісто рослинним маслом, відправляємо форму з тестом в розігріту духовку і запікаємо приблизно 50 хвилин. Якщо під час запікання верх почне підгоряти, а всередині тісто буде ще сирим - накрийте фольгою.

Власне, от і все. Тепер ви знаєте, як спекти житній хліб в домашніх умовах. Смачного!

Схожі рецепти