Житнє печиво з медом
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто готують випічку з житнього борошна. Але ж вона прекрасно підходить для солодких виробів. Пропоную вам рецепт житнього печива з медом. Продукти доступні, процес найпростіший. Готуємо!
Зверніть увагу на тісто при замісі. Якщо воно стало кришитися, то додайте по краплях молоко, як тільки тісто прийме потрібну консистенцію продовжите процес.
- Борошно житнє - 120 грам
- Борошно цільнозернове - 100 грам
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Молоко - 60 мілілітрів
- Розпушувач для тіста - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукор - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Змішайте в чаші до однорідного стану тепле молоко, мед і рослинне масло.
Додайте обидва види борошна, розпушувач.
Замісити м'яке, сприйнятливість тісто. Легка крошливость допускається, але розсипатися тісто не повинно. Скачайте його в кулю.
Робочу поверхню злегка присипте житнім борошном. Розкачайте пласт товщиною 0, 5 см. Посипте цукром і ще раз прокатати качалкою.
Виріжте формочками печиво.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Увімкніть духовку на 180 градусів.
Перекладіть печиво на деко застелене пергаментом. Поставте випікатися в розігріту духовку на 15 хвилин.
Після закінчення часу дістаньте печиво з духовки. Pereložite і прохолодний.
Печиво готове. Смачного!