Пряники житнє
(покроковий рецепт з фото)
Пропонуємо вам приготувати смачну ніжну випічку: пряники на житнього та пшеничного борошна. Рецепт поєднав в собі кращі риси смачного бісквітного печива і корисного житнього хліба. Пробуйте!
Подивіться, як приготувати пряник житнє. Для цього буде потрібно мед і ароматні спеції. Блюдо дуже корисно, всі необхідні для його приготування інгредієнти завжди знаходяться під рукою у будь-якої господині. Отримане блюдо нагадує бісквітний десерт, має смак і корисні властивості житнього хліба. Для приготування використовується зовсім небагато цукру.
- Пшеничне борошно - 1 Склянка
- Житнє борошно - 1 Склянка
- Прянощі - 1 Чайна ложка( (обкладинка, імбир))
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Мед - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
1. Розпаліть духову шафу і виставите температуру на 180 З. Саме на цій температурі ми будемо випікати. Просіяне борошно змішайте з прянощами, всипте соду, приправити сіллю, злиття міді. Засахарівшійся мед можете розчинити на водяній бані.
2. Із запропонованих інгредієнтів замісіть тісто. Збийте в блендері яйце з цукром. Збиту суміш акуратно додайте в тісто. Деко підготуйте, накрийте промасленим папером.
3. Викладіть на деко тісто, акуратно розрівняйте його. Це можна зробити змоченою у воді ложкою. Проколіть тісто по всьому Коржу виделкою.
4. Випікайте в попередньо нагрітій духовці. Час випічки - до 20 хвилин, залежить від товщини пряники.
5. Житня пряник готова. Смачного. Ставте чай, кличте сім'ю до столу.