Желе з перців
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайне, але дуже смачне і гарне желе на зиму можна приготувати з гострого перцю! що, з перцю! Желе з перців відмінно підходить для канапе або до м'ясних страв. А готується воно - простіше простого.
Зізнаюся чесно, такого красивого і оригінального желе з перців я ніде не бачила! Та й хто використовує желе для прісних закусок? ! У сезон перців обов'язково зваріть хоча б кілька баночок такого чудесного желе. З 5-6 перчиком халапеньо виходить шість маленьких баночок желе. Якщо використовуєте порошковий, а не рідкий пектин, то дотримуйтесь вказівок на пачці, т.К. Мій рецепт розрахований саме для рідкого. Гіркий перець відмінно росте в теплиці, дуже рекомендую в наступному році посадити хоча б кущик. Розбавте будні гостренькими відчуттями!
- Болгарський перець - 1-2 штук
- Перець халапеньо - 6 штук (або інший гіркий стручковий перець)
- Яблучний оцет - 1 Склянка
- Цукор - 4, 5-5 склянки
- Пектин (рідкий) - 200 мілілітрів
1. Із зазначених в рецепті інгредієнтів вийде шість баночок желе з перцю по 200-220 г. Спочатку баночки простерилизуйте.
2. В той час, як баночки для желе стерилізуються, промийте і очистіть перці. З болгарського перцю виріжте насіннєву коробку і плодоніжки, поріжте великими кубиками. Халапеньо або інший гіркий перець також наріжте, очистивши від насіння. Якщо бажаєте, щоб желе швидко остреньким, насіння залиште.
3. Перці подрібніть блендером. Мені подобається, коли в желе є невеликі шматочки перцю, тому я не подрібнюю до кашки. Желе буде набагато красивіше, коли в ньому видно шматочки перцю.
4. У каструлю викладіть подрібнені перці. Додайте оцет і цукор і перемішайте. Поставте на плиту.
5. Вогонь поставте на середній і відразу ж додайте рідкий пектин. Будьте уважні, т.К. Желе швидко закипає. Перемішайте і варіть після закипання 2-3 хвилини.
6. Готове гаряче желе розлийте по простерилизованнимбанкам.
7. Закрутіть баночки з желе простерилізованих кришками. Потім помістіть у велику каструлю з водою і простерилизуйте протягом 10 хвилин.
8. Готове простерилизованное желе повинно остигати при кімнатній температурі. Остигнуло желе з перців зберігайте в темному прохолодному місці.
9. Желе з перців відмінно підходить для легких закусок. На крекер або грінку намажте сирного сиру, зверху - ложку желе з перцю. Краса і смакота! Смачного!