Рецепт Желе вишневе фото

Желе вишневе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл
Десерти, Желе

Рецепт приготування легкого і смачного вишневого десерту.

Желатин опускається в воду до набрякання, а потім відкидається на сито або марлю, щоб зайва рідина скла. Після цього він розпускається остаточно на водяній бані.

З заготовленої вишні знадобиться вичавити сік, а мезга посипається цукром, заливається окропом і доводиться до стану кипіння. Отриманий сироп проціджують крізь сито або марлю і з'єднується з раніше заготовленим желатином.

Вишневий сік влийте в сироп і ретельно перемішайте. Після цього розлийте готове желе по формах, охолодіть до повного застигання. Перед подачею рекомендується викласти масу з форм, опустивши ненадовго в гарячу воду, щоб желе відпало від стінок посудини.


  • Вишня - 200 грам
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Вода - 15, 5 склянки
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
Желатин опускається в воду до набрякання, а потім відкидається на сито або марлю, щоб зайва рідина скла. Після цього він розпускається остаточно на водяній бані.

З заготовленої вишні знадобиться вичавити сік, а мезга посипається цукром, заливається окропом і доводиться до стану кипіння. Отриманий сироп проціджують крізь сито або марлю і з'єднується з раніше заготовленим желатином.

Вишневий сік влийте в сироп і ретельно перемішайте. Після цього розлийте готове желе по формах, охолодіть до повного застигання. Перед подачею рекомендується викласти масу з форм, опустивши ненадовго в гарячу воду, щоб желе відпало від стінок посудини.

Схожі рецепти