Желе вишневе
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування легкого і смачного вишневого десерту.
Желатин опускається в воду до набрякання, а потім відкидається на сито або марлю, щоб зайва рідина скла. Після цього він розпускається остаточно на водяній бані.
З заготовленої вишні знадобиться вичавити сік, а мезга посипається цукром, заливається окропом і доводиться до стану кипіння. Отриманий сироп проціджують крізь сито або марлю і з'єднується з раніше заготовленим желатином.
Вишневий сік влийте в сироп і ретельно перемішайте. Після цього розлийте готове желе по формах, охолодіть до повного застигання. Перед подачею рекомендується викласти масу з форм, опустивши ненадовго в гарячу воду, щоб желе відпало від стінок посудини.
- Вишня - 200 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Вода - 15, 5 склянки
- Желатин - 1 Ст. Ложка
З заготовленої вишні знадобиться вичавити сік, а мезга посипається цукром, заливається окропом і доводиться до стану кипіння. Отриманий сироп проціджують крізь сито або марлю і з'єднується з раніше заготовленим желатином.
Вишневий сік влийте в сироп і ретельно перемішайте. Після цього розлийте готове желе по формах, охолодіть до повного застигання. Перед подачею рекомендується викласти масу з форм, опустивши ненадовго в гарячу воду, щоб желе відпало від стінок посудини.