Вишневе желе
(покроковий рецепт з фото)
Улюблені ласощі не тільки дітей, але і дорослих - вишневе желе. Готувати його в домашніх умовах дуже просто і робити це можна з будь-яких ягід.
Вишневе желе - не тільки смачний десерт, але і приголомшливе ласощі, здатне трохи освіжити в жарку пору. Готують його влітку і взимку особливо для дітей, але і дорослі не проти їм поласувати. За основу беруться ягоди, вода, цукор і желатин.
- Вишня - 200 грам
- Желатин - 20 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вода - 300 мілілітрів
1. У сезон ягід желе краще робити своїми руками - воно і смачніше, і корисніше і найголовніше - натурально! Якщо у вас взимку є заморожені вишні, Ви можете зробити з них желе. Для початку закип'ятіть воду, після чого відправте в неї ягоди.
2. Доведіть до кипіння і додайте цукор, а також розведений заздалегідь желатин. Знову доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
3. За допомогою шумівки вийміть всі ягоди і розкладіть з по формах. Я звикла готувати желе в скляній ємності (красивіше і зберігається довше).
4. Залийте сиропом з желатином і дайте повністю охолонути. Після цього вишневе желе можна відправити в холодильник до повного застигання.
5. Ось таке гарне воно виходить в готовому вигляді. При бажанні, вишні можна скомбінувати з будь-якими іншими ягодами.