Рецепт Домашнє вишневе вино фото

Домашнє вишневе вино
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 10
Час приготування: 225 дн. 15 г. 0 хв.

Вишневе вино рубінового кольору, з приголомшливим ароматом, ніжною кислинкою і благородним ягідним післясмаком. Якщо не пробували, то я вам зараз розповім, як приготувати домашнє вишневе вино!

Опис приготування:

Вже не знаю, чому, але останнім часом винороби на дому стали з'являтися на кожному кроці. Багато моїх знайомих раптом стали заготовлювати вино та інші спиртні напої десь на дачах або навіть вдома. Я теж вирішила спробувати. Вийшло дуже цікаве вино, легке і свіже. Рекомендую!

  • Вишні - 3 кілограма
  • Вода - 4 L
  • Цукор - 1.5 кілограма
1
1. Ягоди перебираємо, видаляємо хвостики і кісточки. Мити не обов'язково.
2
2. Нагріваємо воду до температури +28 градусів, додамо 500 грам цукру і заливаємо цією сумішшю ягоди. Перемішаємо, закриємо горло ємності марлею. Відправимо стояти 3-4 дня при температурі +25 градусів в темне місце.
3
3. Приблизно через день повинні з'явитися ознаки бродіння: сусло почне пінитися, з'явиться специфічний запах і т. d. Тепер 3 рази в день потрібно цю суміш перемішувати.
4
4. Через два дні процідити суміш, додамо залишок цукру і перемішати до розчинення. Заливаємо в ємність, щоб рідина зайняла не більше 75% місця. Тепер встановимо гідрозатвор.
5
5. Тепер нехай настоюється в теплому теплому місці ще 4 дня. Після цього додамо ще приблизно 250 г цукру і залишимо настоюватися далі. Ще через 4 дня вводимо залишки цукру і нехай далі стоїть.
6
6. Коли напій перестане бродити, зціджувати рідина через трубочку в пляшки, закупорюємо їх, і нехай вино дозріває 6-12 місяців в темному і прохолодному місці.
7
7. У підсумку отримуємо вино світле, смачне і ніжне на смак!

Схожі рецепти