Желе із сухофруктів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам захотілося освіжаючого десерту, а під рукою немає свіжих фруктів, можна приготувати желе з сухофруктів. Це просто в приготуванні, але смачні ласощі, яке красиво виглядає на столі.
Сухофрукти також відмінно підходять для вершкового желе. Десерт набуває дуже цікавий смак, якщо використовувати і вершки.
У той же час можна експериментувати з різними смаками желе і заливати їм сухофрукти.
- Чорнослив - 50 грам
- Ізюм - 50 грам
- Горіх грецький - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Мармелад або конфітюр - 6 Ст. Ложок
- Желатин - 20 грам
- Сушені яблука - 200 грам
Спочатку потрібно вимити сухофрукти, а потім розм'якшити їх. Для цього замочіть їх в окропі приблизно на годину, а потім злийте воду, трохи остудіть і дрібно наріжте.
Тепер займіться сушеними яблуками. Їх потрібно залити окропом, додати туди дві столові ложки лимонного соку і проварити на повільному вогні близько 20 хвилин. Коли яблука розмокнуть, воду, де вони варилися, потрібно процідити і додати туди конфетюр, дочекатися, поки він розчиниться. Потім сироп потрібно обов'язково охолодити.
Желатин потрібно залити отриманим яблучним сиропом в пропорції 1 до 6. Залиште желатин розмокати на 20 хвилин. Потім всю рідину з желатином злийте в каструлю і прогрійте на повільному вогні. Постійно помішуйте і не доводьте до кипіння.
У порційні піали викладіть сухофрукти і залийте желе. Коли воно трохи схопиться, зверху посипте подрібнені волоські горіхи. Потім желе помістіть в холодильник на 3-4 годину.