Джем із сухофруктів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам для випічки знадобився густий джем, вдома його не виявилося а дуже треба - є вихід. Швиденько приготуйте джем із сухофруктів у цій простому рецептом і печіть то, що задумали:)
Джем із сухофруктів можна готувати в будь-який час року. Якщо вам конче потрібен густий джем, а вдома його не виявилося і є тільки сухофрукти - зваріть джем з них. Джем з кураги або чорносливу можна зварити окремо, а можна змішати ці сухофрукти. Рецепт приготування джему з сухофруктів простий і він перед вами.
- Чорнослив - 300 грам
- Чорнослив - 300 грам
- Цукор - 200 грам
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
Ретельно промиваємо чорнослив
Я Kuragu
Викладаємо чорнослив в каструлю, додаємо 2/3 склянки води і варимо під кришкою на невеликому вогні до википання води.
Точно так само чинимо з курагою.
Подрібнюємо блендером зварений чорнослив в пюре.
І курагу подрібнюємо теж.
Підготуємо сироп - наливаємо в каструльку півсклянки води і всипаємо невеликими порціями цукор. Дати закипіти і додати лимонний сік або лимонну кислоту.
Додаємо половину сиропу в подрібнений чорнослив і весь час помішуючи, варимо хвилин 5.
Що залишився сироп додамо в курагу і теж варимо 5 хвилин помішуючи.