Згущене молоко з вершків
(покроковий рецепт з фото)
Так як згущене молоко подобається багатьом, в цьому рецепті розповім, як приготувати згущене молоко з вершків в домашніх умовах. Вона підійде в якості підсолоджувача та додаткового інгредієнта до випічки.
Згущене молоко можна приготувати не тільки з молока, але і з вершків, виходить такі ласощі набагато смачніше і ніжніше звичайного. Згущене молоко можна використовувати в якості основи для кремів, коржів і різного роду десертів. Крім того, така згущене молоко має дуже приємний вершковий аромат. Для приготування такого десерту вам буде потрібно всього два-три інгредієнта: вершки 10% жирності, цукор і ванілін, який можна додати за бажанням для більш насиченого аромату.
- Вершки 10% - 400 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Ванілін - За смаком

1. У посуд вилийте вершки, додайте цукор і ванілін за бажанням. Поставте на найбільший вогонь і доведіть до кипіння, безперервно її помішуючи.

2. Потім злегка зменшіть вогонь і варіть, поки обсяг рідини не зменшиться на 2/3 обсягу, безперервно її помішуючи. Маса повинна безперервно пузиритися, активно кипіти і мати креязикай колір.

3. Згущене молоко буде готова приблизно через 50 хвилин. Збийте її міксером протягом декількох хвилин і повністю остудіть. Смачного!