Домашнє згущене молоко
(покроковий рецепт з фото)
Купуючи згущене молоко в магазині, ви не можете бути впевненими в якості продукту. Вже давно ніхто не готує її тільки з молока і цукру, тому дізнайтеся, як приготувати домашнє згущене молоко.
Знаючи нехитрий спосіб приготування домашнього згущеного молока, ви зможете порадувати своїх близьких натуральним продуктом вже сьогодні. Його без побоювання можна давати діткам. Є, звичайно, кілька важливих моментів. Перш за все це час, якого необхідно досить багато, а друге - консистенція продукту, яка наприме залежить від того, яке молоко ви візьмете. Так що якщо щось вийде не так, як ви того очікували, НЕ расстравайтесь, а просто спробуйте наступного разу поескперіментіровать з молоком і вершками. А ось що точно наверяка вас порадує - так це смак домашньої згущеного молока!
- Молоко - 1 літр
- Цукровий пісок - 350 грам
- Ванільний цукор - 1 штука
- Вершки - 1 літр (якщо молоко магазинне)
1. Беремо молоко жирне, якщо є можливість добути домашнє молоко. А також візьмемо жирні вершки.
2. Для приготування нам потрібна каструля з товстим дном і краями. Наливаємо в неї молоко і вершки в рівних пропорціях (якщо молоко домашнє, вершки не потрібні). Варимо все на невеликому вогні до того моменту, коли загальний обсяг зменшиться в два рази. Це близько 1, 5 годину.
3. Додаємо цукровий пісок і ванільний цукор, варимо все ще півгодини. Якщо хочете масу погуще, тоді варимо ще довше.
4. Готове згущене молоко закочує в банку або охолоджуємо і подаємо до столу.