Зелений салат з оселедцем і авокадо
(покроковий рецепт з фото)
Легкий, хрусткий салат-закуска, в якому ідеально поєднуються інгредієнти. Смак пряної солоного оселедця відмінно доповнюють свіжа зелень, ароматні огірки і маслянистий авокадо. Готуємо легко і смачно!
Найчастіше салати з солоним оселедцем ми готуємо в холодну пору року і з вареними овочами, але ж пряна солона оселедець відмінно поєднується і зі свіжими овочами та зеленню. Не вірите? А ви приготуйте салат у цій простої й швидкому рецептом і переконайтеся в тому, що це смачно
- Філе оселедця - 1 штука (пряного посолу)
- Авокадо - 1/2 штуки
- Огірок свіжий - 1 штука (невеликий)
- Лук-пориста - 1/4 штуки
- Мікс салатів - 50-70 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Промиємо і обсушити листя салату, порвемо на шматочки. Найкраще брати мікс салатів.
2. Огірок нарізаємо четвертькольцами, і не дрібнити, шайбочки огірка повинні бути близько 5 мм завтовшки. Тонкими кільцями наріжемо білу частину цибулі-порею.
3. Очищене від шкіри і кісточок філе оселедця наріжемо на шматочки, додамо в салат.
4. Очистимо авокадо, нарізаємо на шматочки (приблизно такі ж, як огірки і оселедець).
5. Для заправки змішуємо оливкову олію, лимонний сік, сіль і перець.
6. Поливаємо салат заправкою, і через пару-трійку хвилин можна приступати до трапези.