Салат зі свіжої зелені з оселедцем і яйцями
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна оселедець рідко потребує будь-яких додатках і смачна просто з шматочком чорного хліба. Але в цьому салаті смак оселедця подавляется іншими інгредієнтами, а лише підкреслюється ними. Смачно!
Найчастіше пряну солону оселедець ми використовуємо при приготуванні "важких", ситних салатів з відвареними овочами, там смак оселедця дуже розбавляється. А давайте приготуємо салат зі свіжої зелені з оселедцем, буде дуже смачно, повірте мені
- Філе оселедця - 1 штука (пряного посолу)
- Яйця перепелині - 3-4 штук (варені)
- Листя салату - 100 штук (суміш)
- Зелена цибуля - 30 грам
- Твердий сир - 20-30 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 щіпка
1. Підготуємо інгредієнти для салату: очистимо оселедець, ретельно промиємо і обсушити листя салату, відваримо перепелині яйця.
2. Дрібно нарізаємо листя салату і пір'я зеленої цибулі. Викладаємо в салатник.
3. Філе оселедця наріжемо шматочками, не мельчим! Викладаємо на зелень.
4. Очистимо яйця, розрізаємо навпіл і викладаємо в салатник.
5. Твердий сир (в ідеалі - пармезан) натираємо на середній або дрібній тертці. Посипаємо салат.
6. Для заправки змішуємо рослинне масло, лимонний сік, сіль і перець.
7. Поливаємо салат заправкою - і можна приступати до дегустації