Рецепт Зелений борщ з куркою фото

Зелений борщ з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Зелень , Щавель
Вегетаріанське харчування
На обід
Борщ , Супи
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У спекотні літні дні немає нічого кращого кисленького зеленого борщу з куркою. Таке блюдо можна їсти і охолодженим, адже його приємний кислуватий смак допоможе легше перенести високу температуру повітря.

Опис приготування:

Борщ з щавлем на курячому бульйоні готувати нескладно і досить швидко (в порівнянні з класичним). У нього можна додати і іншу зелень (наприклад, петрушку, кріп). Смак від цього стане більш насиченим. При готуванні можна використовувати другий бульйон. При цьому зливати перший треба відразу ж через 1-2 хвилини, як тільки стегенце закипить в перший раз. Тоді навар буде смачніше. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати зелений борщ з куркою.

  • Окорочок - 1 штука
  • Картопля - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Морква - 100 грам
  • Щавель - 1 пучок
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Яйця варені - 2-3 штук
  • Крем - 100 грам
зелений борщ з куркою - фото крок 1
1. Зваріть бульйон. Для цього візьміть один курячий стегенце і цілу цибулину на півтора літра води. Варіть 1/2 години з моменту закипання.
зелений борщ з куркою - фото крок 2
2. Відваріть яйця круто. Для цього після закипання проваріть їх десять хвилин.
зелений борщ з куркою - фото крок 3
3. Підготуйте картопля. Очистіть і наріжте кубиками.
зелений борщ з куркою - фото крок 4
4. Морква слід очистити. Після чого поріжте її акуратними маленькими шматочками.
зелений борщ з куркою - фото крок 5
5. Коли бульйон зварився, видаліть з нього стегенце і цибулину. Підсолити, додайте меленого перцю (при бажанні). Тепер покладіть в бульйон картоплю.
зелений борщ з куркою - фото крок 6
6. Після того як картопля закипить, засипте морква. Варіть не більше 20 хвилин.
зелений борщ з куркою - фото крок 7
7. Промийте щавель. Наріжте тільки листочки без стебла.
зелений борщ з куркою - фото крок 8
8. Відокремте від кісток куряче м'ясо і знову поверніть його в бульйон.
зелений борщ з куркою - фото крок 9
9. Всипте щавель. Дайте йому можливість поваритися 7 хвилин (можна до 10).
зелений борщ з куркою - фото крок 10
10. В готовий борщ додайте ложку вершкового масла, можна знімати суп з вогню. Варене яйце розріжте на зручні шматочки, покладіть в тарілку і залийте борщем. Додайте сметану. Виходить дуже смачно. Порадуйте близьких цим борщиком вже сьогодні!

Схожі рецепти