Зелений борщ з куркою
(покроковий рецепт з фото)
У спекотні літні дні немає нічого кращого кисленького зеленого борщу з куркою. Таке блюдо можна їсти і охолодженим, адже його приємний кислуватий смак допоможе легше перенести високу температуру повітря.
Борщ з щавлем на курячому бульйоні готувати нескладно і досить швидко (в порівнянні з класичним). У нього можна додати і іншу зелень (наприклад, петрушку, кріп). Смак від цього стане більш насиченим. При готуванні можна використовувати другий бульйон. При цьому зливати перший треба відразу ж через 1-2 хвилини, як тільки стегенце закипить в перший раз. Тоді навар буде смачніше. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати зелений борщ з куркою.
- Окорочок - 1 штука
- Картопля - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Щавель - 1 пучок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Яйця варені - 2-3 штук
- Крем - 100 грам
1. Зваріть бульйон. Для цього візьміть один курячий стегенце і цілу цибулину на півтора літра води. Варіть 1/2 години з моменту закипання.
2. Відваріть яйця круто. Для цього після закипання проваріть їх десять хвилин.
3. Підготуйте картопля. Очистіть і наріжте кубиками.
4. Морква слід очистити. Після чого поріжте її акуратними маленькими шматочками.
5. Коли бульйон зварився, видаліть з нього стегенце і цибулину. Підсолити, додайте меленого перцю (при бажанні). Тепер покладіть в бульйон картоплю.
6. Після того як картопля закипить, засипте морква. Варіть не більше 20 хвилин.
7. Промийте щавель. Наріжте тільки листочки без стебла.
8. Відокремте від кісток куряче м'ясо і знову поверніть його в бульйон.
9. Всипте щавель. Дайте йому можливість поваритися 7 хвилин (можна до 10).
10. В готовий борщ додайте ложку вершкового масла, можна знімати суп з вогню. Варене яйце розріжте на зручні шматочки, покладіть в тарілку і залийте борщем. Додайте сметану. Виходить дуже смачно. Порадуйте близьких цим борщиком вже сьогодні!