Пісний зелений борщ
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений річний (і не тільки! ) суп. Він смачний і в гарячому, і в холодному вигляді, зі сметаною і з майонезом. Готується дуже швидко. Зелень вітається будь-яка, але головний інгредієнт - щавель.
Зелений борщ прийнято варити без зажарок і томатів. Відварюємо спочатку картопля і цибуля, після додаємо варені яйця і зелень. Зелений борщ готовий!
- Вода - 1.5-2 L
- Щавель - 1 пучок
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп, Зелена цибуля)
- Картопля - 4 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Крем - 100 грам (при подачі страви)
Підготуємо продукти для борщу. Борщ пісний, тому буде варитися на воді. Поставте її на вогонь і доведіть до кипіння. Додати сіль.
Поставте варитися яйця, час готування з моменту закипання - 9-10 хвилин. Обдайте їх крижаною водою. Очистіть від шкаралупи.
Дрібно наріжте цибулю і картоплю.
Кладемо їх в киплячу воду. Варимо з моменту закипання 15 хвилин.
Яйця дрібно порубати.
Всю зелень ретельно помиємо і наріжемо.
Додаємо в борщ щавель, зелень, яйця і чорний мелений перець. Варимо 5 хвилин і вимикаємо вогонь. Борщ готовий, подаємо зі сметаною, смачного!