Зефір у шоколаді
(покроковий рецепт з фото)
Такий простий десерт можна приготувати для будь-якого свята або чаювання. Принадність домашнього зефіру в тому, що його можна зробити з будь-яких ягід або фруктів, він буде натуральним і смачним!
Отже, розповім вам, як приготувати вдома "зефір в шоколаді" . Все дуже легко і просто, але є кілька важливих моментів: якісний агар-агар, міцність якого не менше 1200, хороший міксер, щоб зробити масу легкої і повітряної. Робота швидка, так як агар-агар стабілізується дуже швидко. Так що заздалегідь підготуйте поверхні для відсадження зефіру. Сушіть зефір тільки при кімнатній температурі. Для глазурі використовуйте якісний шоколад, тоді все буде смачно! Як ягідної основи у мене чорна смородина, але її можна замінити на будь-які інші ягоди або фрукти. Хай щастить!
- Ягоди - 220 грам
- Цукор - 330 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Якщо-якщо (фортеця 1200) - 5 грам
- Вода - 75 мілілітрів
- Шоколад - 150 грам
1. Підготуйте продукти. Приступимо! Якщо ягоди у вас заморожені, як у мене, розморожувати їх попередньо не потрібно.
2. Перекладіть ягоди в каструлю, додайте столову ложку цукру і проваріть при слабкому кипінні 3-4 хвилини.
3. Протріть ягідне пюре через дрібне сито, щоб звільнити його від шкурочек. Додайте половину цукру і проваріть хвилинку.
4. Залиште ягідне пюре остигати.
5. Залийте водою агар, залиште на 5-10 хвилин.
6. Довести до кипіння агар-агар, покладіть цукор, що залишився.
7. Варіть агар з цукром 4-5 хвилин, помішуючи.
8. В остигле порічкове пюре покладіть половину білка, міксером почніть збивати масу до збільшення її в об'ємі, покладіть другу половину білка, продовжуйте збивати, поки маса не посвітлішає.
9. Не припиняючи збивати, вливайте тонкою цівкою агар-агар поки маса не стане дуже повітряної, пишною. У міру остигання вона буде стає густою, щільною. Після 38-40 градусів агар-агар починає стабілізуватися, не пропустіть момент відсадки зефірок.
10. Поверхня, на якій будете отсаживать зефір, потрібно застелити пергаментом або харчовою плівкою. Наповніть кондитерський мішок зефірної масою, насадка - на ваш погляд. Сушіть зефір при кімнатній температурі 12-24 годин.
11. Готовий зефір легко знімається з паперу.
12. Розтопіть шоколад будь-яким зручним способом.
13. Окунайте зефирки в шоколад, викладайте на папір і відправте в холодильник для застигання шоколаду.
14. Зефір в шоколаді готовий. У мене вийшло 36 штук.
15. За бажанням зефір можна прикрасити ще чимось зверху. Пригощайтеся!