Рецепт Зефір у шоколаді фото

Зефір у шоколаді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Шоколад
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На вечерю
Солодке, Десерти, Зефір

Такий простий десерт можна приготувати для будь-якого свята або чаювання. Принадність домашнього зефіру в тому, що його можна зробити з будь-яких ягід або фруктів, він буде натуральним і смачним!

Отже, розповім вам, як приготувати вдома "зефір в шоколаді" . Все дуже легко і просто, але є кілька важливих моментів: якісний агар-агар, міцність якого не менше 1200, хороший міксер, щоб зробити масу легкої і повітряної. Робота швидка, так як агар-агар стабілізується дуже швидко. Так що заздалегідь підготуйте поверхні для відсадження зефіру. Сушіть зефір тільки при кімнатній температурі. Для глазурі використовуйте якісний шоколад, тоді все буде смачно! Як ягідної основи у мене чорна смородина, але її можна замінити на будь-які інші ягоди або фрукти. Хай щастить!

  • Ягоди - 220 грам
  • Цукор - 330 грам
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Якщо-якщо (фортеця 1200) - 5 грам
  • Вода - 75 мілілітрів
  • Шоколад - 150 грам
зефір у шоколаді - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо! Якщо ягоди у вас заморожені, як у мене, розморожувати їх попередньо не потрібно.
зефір у шоколаді - фото крок 2
2. Перекладіть ягоди в каструлю, додайте столову ложку цукру і проваріть при слабкому кипінні 3-4 хвилини.
зефір у шоколаді - фото крок 3
3. Протріть ягідне пюре через дрібне сито, щоб звільнити його від шкурочек. Додайте половину цукру і проваріть хвилинку.
зефір у шоколаді - фото крок 4
4. Залиште ягідне пюре остигати.
зефір у шоколаді - фото крок 5
5. Залийте водою агар, залиште на 5-10 хвилин.
зефір у шоколаді - фото крок 6
6. Довести до кипіння агар-агар, покладіть цукор, що залишився.
зефір у шоколаді - фото крок 7
7. Варіть агар з цукром 4-5 хвилин, помішуючи.
зефір у шоколаді - фото крок 8
8. В остигле порічкове пюре покладіть половину білка, міксером почніть збивати масу до збільшення її в об'ємі, покладіть другу половину білка, продовжуйте збивати, поки маса не посвітлішає.
зефір у шоколаді - фото крок 9
9. Не припиняючи збивати, вливайте тонкою цівкою агар-агар поки маса не стане дуже повітряної, пишною. У міру остигання вона буде стає густою, щільною. Після 38-40 градусів агар-агар починає стабілізуватися, не пропустіть момент відсадки зефірок.
зефір у шоколаді - фото крок 10
10. Поверхня, на якій будете отсаживать зефір, потрібно застелити пергаментом або харчовою плівкою. Наповніть кондитерський мішок зефірної масою, насадка - на ваш погляд. Сушіть зефір при кімнатній температурі 12-24 годин.
зефір у шоколаді - фото крок 11
11. Готовий зефір легко знімається з паперу.
зефір у шоколаді - фото крок 12
12. Розтопіть шоколад будь-яким зручним способом.
зефір у шоколаді - фото крок 13
13. Окунайте зефирки в шоколад, викладайте на папір і відправте в холодильник для застигання шоколаду.
зефір у шоколаді - фото крок 14
14. Зефір в шоколаді готовий. У мене вийшло 36 штук.
зефір у шоколаді - фото крок 15
15. За бажанням зефір можна прикрасити ще чимось зверху. Пригощайтеся!

Схожі рецепти