Рецепт Зефір на агар-агарі фото

Зефір на агар-агарі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Солодке , Десерти , Зефір
Кількість порцій: 60
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Всім, хто любить не тільки смачні, але і натуральні солодощі, хочу порекомендувати рецепт зефіру на агар-агар. Це простий, корисний і дуже класний десерт для дорослих і дітей.

Опис приготування:

Смак зефіру багато в чому залежить від того, які яблука ви візьмете для основи. Я рекомендую брати досить стиглі, ароматні і трохи кислуваті, тоді зефір НЕ буде приторно солодким. З агар-агаром набагато простіше працювати, ніж з желатином. Заздалегідь треба підготувати більше листів або інших поверхонь, на які ви будете отсаживать зефір, так як працювати потрібно буде дуже швидко.

  • Яблуко - 2 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Білок - 1 штука
  • Якщо-якщо - 5 грам (сироп)
  • Вода - 80 мілілітрів (сироп)
  • Цукор - 220 грам (сироп)
  • Цукрова пудра - За смаком (для присипки)
зефір на агар-агарі - фото крок 1
Ось такий невеликий набір інгредієнтів нам буде потрібно.
зефір на агар-агарі - фото крок 2
Насамперед займемося яблуками. Вимийте їх, обсушити, розріжте і видаліть серцевину. Викладіть у жароміцних форму і запікайте при температурі 180-190 градусів протягом 15 хвилин.
зефір на агар-агарі - фото крок 3
Яблука остудіть, зніміть шкірку і відправте в чашу блендера. Можна перетерти через сито.
зефір на агар-агарі - фото крок 4
Відомства 200 грам яблучного пюре (у мене вийшло трохи більше) і остудіть.
зефір на агар-агарі - фото крок 5
Додайте в пюре цукор і збийте.
зефір на агар-агарі - фото крок 6
У два прийоми введіть білок, продовжуючи збивати.
зефір на агар-агарі - фото крок 7
Маса повинна біліть, збільшитися в обсязі і стати пишною.
зефір на агар-агарі - фото крок 8
Тепер можна зайнятися сиропом. Агар-агар з'єднайте з водою і поставте на вогонь. Після закипання всипте цукор.
зефір на агар-агарі - фото крок 9
Варіть сироп на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.
зефір на агар-агарі - фото крок 10
Готовий сироп тонкою цівкою введіть в пюре, безперервно збиваючи. Після продовжуйте збивати ще 4-5 хвилин.
зефір на агар-агарі - фото крок 11
Відразу ж відсадити зефір за допомогою кулінарного мішка або кондитерського шприца (можна навіть просто ложкою) на пергамент.
зефір на агар-агарі - фото крок 12
Залиште зефір підсихати годин на 6. Після присипте цукровою пудрою.
зефір на агар-агарі - фото крок 13
І акуратно з'єднайте половинки зефіру.
зефір на агар-агарі - фото крок 14
Вийшов ось такий корисний зефір на агар-агар в домашніх умовах. Приємного чаювання!

Схожі рецепти