Зефір на агар-агарі
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто любить не тільки смачні, але і натуральні солодощі, хочу порекомендувати рецепт зефіру на агар-агар. Це простий, корисний і дуже класний десерт для дорослих і дітей.
Смак зефіру багато в чому залежить від того, які яблука ви візьмете для основи. Я рекомендую брати досить стиглі, ароматні і трохи кислуваті, тоді зефір НЕ буде приторно солодким. З агар-агаром набагато простіше працювати, ніж з желатином. Заздалегідь треба підготувати більше листів або інших поверхонь, на які ви будете отсаживать зефір, так як працювати потрібно буде дуже швидко.
- Яблуко - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Білок - 1 штука
- Якщо-якщо - 5 грам (сироп)
- Вода - 80 мілілітрів (сироп)
- Цукор - 220 грам (сироп)
- Цукрова пудра - За смаком (для присипки)
Ось такий невеликий набір інгредієнтів нам буде потрібно.
Насамперед займемося яблуками. Вимийте їх, обсушити, розріжте і видаліть серцевину. Викладіть у жароміцних форму і запікайте при температурі 180-190 градусів протягом 15 хвилин.
Яблука остудіть, зніміть шкірку і відправте в чашу блендера. Можна перетерти через сито.
Відомства 200 грам яблучного пюре (у мене вийшло трохи більше) і остудіть.
Додайте в пюре цукор і збийте.
У два прийоми введіть білок, продовжуючи збивати.
Маса повинна біліть, збільшитися в обсязі і стати пишною.
Тепер можна зайнятися сиропом. Агар-агар з'єднайте з водою і поставте на вогонь. Після закипання всипте цукор.
Варіть сироп на середньому вогні 5 хвилин, помішуючи.
Готовий сироп тонкою цівкою введіть в пюре, безперервно збиваючи. Після продовжуйте збивати ще 4-5 хвилин.
Відразу ж відсадити зефір за допомогою кулінарного мішка або кондитерського шприца (можна навіть просто ложкою) на пергамент.
Залиште зефір підсихати годин на 6. Після присипте цукровою пудрою.
І акуратно з'єднайте половинки зефіру.
Вийшов ось такий корисний зефір на агар-агар в домашніх умовах. Приємного чаювання!