Ікра з агар-агар
(покроковий рецепт з фото)
Агар-агар - аналог желатину на основі морських водоростей. У цьому рецепті я розповім, як приготувати ікру з агар-агар. Вона виходить пружною, солоної і дуже смачною.
Використовуйте тільки дуже холодне масло, інакше ікра буде злипатися ще до застигання. Можна взяти 2 склянки олії і використовувати їх по черзі. Якщо суміш для ікри буде застигати передчасно, то просто знову нагрійте її. Готову ікру можна використовувати для прикраси ролів, тарталеток або приготувати з неї бутерброди.
- Якщо-якщо - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1-2 склянок
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Норі - 1-2 штук
- Вакаме sushenaя - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти. Рослинна олія приберіть в морозильну камеру на пару годин.
Замочіть водорості в окропі на пару хвилин, Потім злити воду.
Додайте до неї соєвий соус і агар-агар, добре перемішайте. Поставте каструлю на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння і варіть 3 хвилини.
Наберіть рідина в шприц і почніть капати в холодне масло. Розмір ікринок можна регулювати.
Відкиньте ікру на сито, дайте стекти маслу.
Ікра з агар-агар готова, смачного!