Зефір без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Солодощі можуть бути не тільки смачними, але і корисними. Один з таких рецептів (класний варіант, як приготувати зефір без цукру) як раз хочу запропонувати на замітку. Запам'ятовуйте і повторіть будинку.
На відміну від класичного рецепту, цей зефір запікати не потрібно. Ягоди, яблука і мед - ось основа нашого десерту. Його можна сміливо давати навіть дітям. Використовувати, до речі, можна не тільки свіжу полуницю і малину, але і заморожену. Якщо ви любите легкі солодощі без шкоди, цей рецепт для вас.
- Пюре яблучне - 500 грам
- Ягоди - 500-600 грам (полуниця + малина)
- Зелений чай - 1 Склянка
- Білки - 8 штук
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Якщо-якщо - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
1
Яблука очистіть, наріжте невеликими кубиками і поставте на вогонь. Додайте трохи водички і тушкуйте на повільному вогні. Після зніміть і розімніть в пюре. Залиште остигати.
2
Полуницю і малину вимийте, обсушити і протріть через сито.
3
Заваріть зелений чай, процідіть його через ситечко і остудіть трохи.
4
Агар-агар розчиніть в склянці води.
5
В ягідний сік додайте чай, з'єднайте з яблучним пюре. Ретельно перемішайте і влийте агар-агар.
6
Отриману суміш поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 3 хвилини. Зніміть з вогню.
7
Охолоджені білки збийте до пишності. Додайте мед і знову збийте до однорідності.
8
У кілька прийомів додайте білки в основу і збийте. Маса повинна добре збільшитися в обсязі.
9
Підготуйте лист, застелене пергаментом. Отсадіте кондитерським мішком основу на пергамент і залиште на ніч підсихати.