Здобні булочки з корицею
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я покажу, як приготувати здобні булочки з корицею дуже швидко і без праці. Такі булочки - ароматний і дуже смачний десерт для всієї родини до повсякденного або святкового столу.
За смаком в такі булочки можна додати подрібнені горіхи, наприклад - волоські або мигдальні. Також з корицею буде добре поєднуватися яблучний джем.
Такі булочки можна прикрасити розтопленим чорним шоколадом.
Якщо ви робите булочки з дріжджового тіста власного приготування, то сформувавши і розрізавши рулет з тіста, обов'язково дайте булочкам постояти кілька годин при кімнатній температурі, щоб вони змогли піднятися і при випічці і залишитися пишними.
- Тісто дріжджове - 3-4 штук (краще в пластах)
- Обкладинка - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Молоко - 2 Ст. Ложки
Тісто дістаньте з упаковки, розкладіть пласти окремо один від одного. Їх потрібно повністю розморозити при кімнатній температурі. Потім злегка розкачайте тісто і посипте його сумішшю кориці з цукром.
Тепер пласт потрібно акуратно загорнути в рулетик. Для цього присипте свої руки борошном. Згорнутий рулет розріжте на шматочки по 5-6 сантиметрів шириною.
Деко застеліть пергаментним папером, злегка присипте його борошном. Духова шафа необхідно спочатку прогріти до 190-200 градусів. Потім туди можна поставити булочки.
Випікаються булочки з корицею близько 25-30 хвилин. У духовці вони повинні збільшитися в розмірах і придбати золотистий колір. Коли булочки охолонуть, змішайте молоко з цукровою пудрою і ваніліном і нанесіть цю глазур на них.