Булочки здобні
(покроковий рецепт з фото)
Ви пам'ятаєте смак здобних булочок? Це смак дитинства, який можна легко втілити своїми руками. Я детально розповім, як приготувати булочки здобні в домашніх умовах. Прекрасна випічка для сім'ї!
Якщо ви любите возитися з тестом, то цей рецепт ви оціните по достоїнству. Тісто підходить, як пух, а готові булочки з нього виходять дивовижними! З цього тесту можна приготувати навіть пиріг або плюшки: за вашим бажанням. Формуйте будь заготовки, адже тісто відмінно піддається ліпленню! Якщо у вас є хлібопічка, то приготувати тісто можна ще легше і швидше. Для приготування тіста вручну: зробіть тісто без опари на основі тих же інгредієнтів.
- Борошно - 550 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Маргарин - 50 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Щепоток
- Ванілін - 1 чайних ложок
- Яйце - 3 штуки
- Дріжджі - 1 Ст. Ложок
1. Таке тісто ще називають "як пух", оскільки випічка на його основі - чудова і пухнаста. Головний секрет - кефір і молоко. У мене є хлібопічка, тому я все готувала в ній.
2. Якщо у вас немає хлібопічки, не впадай у відчай. Таке тісто легко робиться вручну. Для тих, у кого є така техніка, справа йде простіше: завантажуємо в чашу яйця, кефір і молоко.
3. Додаємо інші інгредієнти і закриваємо кришку, встановивши програму "тісто" . Якщо ви готуєте вручну, то розведіть у теплому молоці і кефірі дріжджі, додайте цукор і борошно, замісіть тісто і залиште його в теплому місці.
4. Коли тісто підійде, воно готове "до використання" . З нього можна формувати булочки, плюшки, пампушки і навіть пироги.
5. Раз ми готуємо булочки здобні, то формуємо з тіста круглі булочки і викладаємо одну біля одної (я зазвичай формую ромашку). Змащуємо яйцем і посипаємо цукром.
6. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
7. Ось такі красиві і пишні виходять наші булочки здобні.