Рецепт Булочки здобні фото

Булочки здобні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Кефір
На полуденок , Для дітей
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Ви пам'ятаєте смак здобних булочок? Це смак дитинства, який можна легко втілити своїми руками. Я детально розповім, як приготувати булочки здобні в домашніх умовах. Прекрасна випічка для сім'ї!

Опис приготування:

Якщо ви любите возитися з тестом, то цей рецепт ви оціните по достоїнству. Тісто підходить, як пух, а готові булочки з нього виходять дивовижними! З цього тесту можна приготувати навіть пиріг або плюшки: за вашим бажанням. Формуйте будь заготовки, адже тісто відмінно піддається ліпленню! Якщо у вас є хлібопічка, то приготувати тісто можна ще легше і швидше. Для приготування тіста вручну: зробіть тісто без опари на основі тих же інгредієнтів.

  • Борошно - 550 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Маргарин - 50 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Ванілін - 1 чайних ложок
  • Яйце - 3 штуки
  • Дріжджі - 1 Ст. Ложок
булочки здобні - фото крок 1
1. Таке тісто ще називають"як пух" , оскільки випічка на його основі - чудова і пухнаста. Головний секрет - кефір і молоко. У мене є хлібопічка, тому я все готувала в ній.
булочки здобні - фото крок 2
2. Якщо у вас немає хлібопічки, не впадай у відчай. Таке тісто легко робиться вручну. Для тих, у кого є така техніка, справа йде простіше: завантажуємо в чашу яйця, кефір і молоко.
булочки здобні - фото крок 3
3. Додаємо інші інгредієнти і закриваємо кришку, встановивши програму"Тісто" . Якщо ви готуєте вручну, то розведіть у теплому молоці і кефірі дріжджі, додайте цукор і борошно, замісіть тісто і залиште його в теплому місці.
булочки здобні - фото крок 4
4. Коли тісто підійде, воно готове"до використання" . З нього можна формувати булочки, плюшки, пампушки і навіть пироги.
булочки здобні - фото крок 5
5. Раз ми готуємо булочки здобні, то формуємо з тіста круглі булочки і викладаємо одну біля одної (я зазвичай формую ромашку). Змащуємо яйцем і посипаємо цукром.
булочки здобні - фото крок 6
6. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
булочки здобні - фото крок 7
7. Ось такі красиві і пишні виходять наші булочки здобні.

Схожі рецепти