Здобні булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати здобні булочки з дріжджового тіста, які можна використовувати як солодкі ласощі до чаю і як закусочний варіант, наприклад, для бутербродів. Готуємо разом!
Важливо врахувати: з цих інгредієнтів виходить штук 40 булочок, піч їх потрібно в два заходи. Звичайно, для середньостатистичної сім'ї це дуже багато. Але завжди можна пропорційно зменшити кількість всіх інгредієнтів, щоб отримати потрібну кількість випічки.
- Тепла вода - 2 склянки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сухі дріжджі - 1 штука (пакетик (2 немає. Ложки з гіркою))
- Борошно - 6 склянок
Отже, спершу змішуємо склянку теплої води з дріжджами і чайною ложкою цукру. Чекаємо, поки дріжджі "запрацюють" і почнуть пінитися.
Окремо змішуємо склянку теплої води, масло і цукор, що залишився, сіль. Чекаємо, поки цукор розчиниться.
Я вимішую тісто в кухонному комбайні. З'єднуємо дві підготовлені рідини і чашку за чашкою, вимішуючи, вводимо борошно.
Коли муки буде досить, тісто почне при вимішування відставати від стінок миски. Тоді наливаємо на тісто трохи рослинного масла, затягуємо його плівкою і залишаємо підійти (годину 2).
Коли тісто збільшилася в два рази, дістаємо його на присипану борошном поверхню і злегка обминали.
Тісто ділимо на однакові грудочки, форму для випічки змащуємо рослинним маслом і починаємо формувати булочки, викладаємо їх в форму.
Накриємо форму плівкою і дамо булочок підійти ще хвилин 20. Тим часом гріємо духовку до 180 градусів.
Випікаємо булочки хвилин 30. При бажанні потім можна змастити їх вершковим маслом.