Рецепт Здобні булочки з дріжджового тіста фото

Здобні булочки з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
ПП рецепти
На полуденок, На сніданок
Випічка, Булочки

Покажу вам, як приготувати здобні булочки з дріжджового тіста, які можна використовувати як солодкі ласощі до чаю і як закусочний варіант, наприклад, для бутербродів. Готуємо разом!

Важливо врахувати: з цих інгредієнтів виходить штук 40 булочок, піч їх потрібно в два заходи. Звичайно, для середньостатистичної сім'ї це дуже багато. Але завжди можна пропорційно зменшити кількість всіх інгредієнтів, щоб отримати потрібну кількість випічки.

  • Тепла вода - 2 склянки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Сухі дріжджі - 1 штука (пакетик (2 немає. Ложки з гіркою))
  • Борошно - 6 склянок
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 1
Отже, спершу змішуємо склянку теплої води з дріжджами і чайною ложкою цукру. Чекаємо, поки дріжджі "запрацюють" і почнуть пінитися.
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 2
Окремо змішуємо склянку теплої води, масло і цукор, що залишився, сіль. Чекаємо, поки цукор розчиниться.
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 3
Я вимішую тісто в кухонному комбайні. З'єднуємо дві підготовлені рідини і чашку за чашкою, вимішуючи, вводимо борошно.
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 4
Коли муки буде досить, тісто почне при вимішування відставати від стінок миски. Тоді наливаємо на тісто трохи рослинного масла, затягуємо його плівкою і залишаємо підійти (годину 2).
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 5
Коли тісто збільшилася в два рази, дістаємо його на присипану борошном поверхню і злегка обминали.
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 6
Тісто ділимо на однакові грудочки, форму для випічки змащуємо рослинним маслом і починаємо формувати булочки, викладаємо їх в форму.
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 7
Накриємо форму плівкою і дамо булочок підійти ще хвилин 20. Тим часом гріємо духовку до 180 градусів.
здобні булочки з дріжджового тіста - фото крок 8
Випікаємо булочки хвилин 30. При бажанні потім можна змастити їх вершковим маслом.

Схожі рецепти