Здобні булочки з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Здобна випічка, приготована вдома, завжди користується успіхом. Звичайно, сьогодні можна купити будь-які булочки в магазині. Але вироби, приготовані своїми руками приносять більше задоволення!
Сьогодні я приготувала булочки з грушею, адже зараз сезон цього чудового фрукта. Груша досить солодка, тому в тісто я додала не дуже багато цукру. Мої булочки просто тануть у роті і відмінно підходять до чаю, кава, молоку або компоту. Всю послідовність дій я детально показала в фотографіях з покроковим описом.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Дріжджі пресовані свіжі - 20 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Борошно - 450 грам
- Груша - 3 штуки
- Куряче яйце - 1 штука
Молоко підігрійте і перелийте в миску. Воно повинно бути теплим, не гарячим. Додайте дріжджі і столову ложку цукру. Сухих дріжджів потрібно 7-8 грам. Перемішайте суміш до повного розчинення дріжджів і цукру. Дайте постояти 10-15 хвилин, поки дріжджі Не активуються і спіниться.
Влийте соняшникову олію.
А також розтоплене вершкове масло, додайте сіль, ванільний цукор і залишилися 4 столові ложки цукру.
Борошно просійте в глибоку миску або каструлю.
Влийте в борошно приготовлену суміш з молока, дріжджів, солі, цукру, ванільного цукру, соняшникової та вершкового масла.
Спочатку всі інгредієнти тесту перемішайте в мисці. Після викладіть тісто на стіл, присипаний борошном і замісити м'яке, еластичне тісто, не прилипає до рук. До речі, до рук і столу воно липнуть не буде. Тісто дуже зручне в роботі.
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в тепле місце. Через 50-60 хвилин воно значно збільшиться в об'ємі.
Поки тісто піднімається, займіться грушами. Помийте їх, очистіть і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в сковороду, налийте трохи води.
Гасіть груші на невеликому вогні, періодично перемішуючи, поки весь сік не випарується. Начинка для булочок готова.
Тісто розділіть на шматочки вагою 50-60 грам. Кожен шматочок округлятимете в кульку.
Кожна кулька розкачайте в коржик, на середину викладіть груші.
З'єднайте краю коржі вгорі, утворюючи мішечок. Потім скачайте мішечок в кульку. Булочка готова.
Таким чином приготовані булочки викладіть у форму для випічки, застелену пекарської папером.
Дайте булочкам постояти при кімнатній температурі 30-40 хвилин. За цей час вони піднімуться. Після змастіть жовтком.
Надішліть булочки з грушею в духовку, розігріту до 175-180 градусів. Випікайте 40-45 хвилин. Час випічки залежить від вашої духовки.
Ароматні, повітряні, ніжні булочки з грушею готові!