Заварний кукурудзяний кекс
(покроковий рецепт з фото)
Чудово смачний кекс сонячного кольору, в основі приготування якого - процес заварювання кукурудзяної муки. Ця випічка виходить ніжною, розсипчастою і м'якою. Побалуйте себе і своїх близьких!
Якщо в процесі заварювання кукурудзяної муки не вдалося уникнути появи грудочок, то на наступних етапах приготування тіста можна скористатися міксером, щоб структура тесту вийшла однорідною. Також слід врахувати, що додавання апельсинової цедри не є обов'язковим. Цей інгредієнт можна виключити або замінити ваніллю.
- Заголовок Бондюель - 300 грам
- Яйця курячі (великі) - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Цукровий пісок - 80-100 грам
- Апельсин (тільки цедра) - 1 штука
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль кухонна - 1 щіпка
Підготуйте необхідний набір продуктів. Заздалегідь зніміть цедру з одного апельсина або лимона. Робити це зручно за допомогою дрібної терки.
У сотейнику або невеликій каструльці розтопіть вершкове масло до рідкого стану. Всипте цукор, сіль і влийте молоко, розмішайте до розчинення цукру.
Всипте в отриману масу попередньо просіяне кукурудзяне борошно, ретельно перемішайте компоненти.
Поставте ємність з підготовленою масою на помірний вогонь і в процесі нагрівання ретельно розмішуйте вміст сотейника ложкою (бажано дерев'яною) щоб уникнути появи грудочок. При необхідності зменшіть вогонь до мінімуму, щоб маса не пригорає до стінок і дну ємності. Вона не повинна сильно кипіти, а лише злегка побульківать. Весь процес заварювання займає 5-7 хвилин.
Дайте заваренной кукурудзяної масі охолонути до теплого стану і введіть яйця по одному. Розмішайте тісто до однорідності.
В кінці приготування тіста додайте в нього апельсинову цедру і розпушувач, розмішайте.
Викладіть тісто в підготовлену форму і випікайте в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 45-50 хвилин до золотистого кольору. Готовність заварного кукурудзяного кексу перевіряйте за допомогою дерев'яної палички.