Рецепт Заварний крем на жовтках фото

Заварний крем на жовтках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Яйця , Яєчний жовток
На полуденок , Для дітей
Десерти , Крем
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 20 хв.

Заварний крем - класика кулінарії. Його готують на яйцях. Сьогодні хочу запропонувати рецепт цього крему на жовтках. У такому варіанті він виходить набагато ніжніше і смачніше.

Опис приготування:

Заварний крем - відмінний десерт, а також його використовують в приготуванні тістечок, тортів, пироги, булочок. Готується швидко і просто. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, то картопляний не беріть. Замініть борошном вищого сорту. Якщо додати в такий крем 200 грам збитого вершкового масла, то їм можна відмінно прикрасити торт, формуючи різні візерунки.

  • Жовтки курячих яєць - 3 штуки
  • Цукор - 120 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Кукурудзяний крохмаль - 3 Ст. Ложки
заварний крем на жовтках - фото крок 1
Молоко налийте в каструлю з товстим дном і поставте на плиту.
заварний крем на жовтках - фото крок 2
Жовтки викладіть в мисочку.
заварний крем на жовтках - фото крок 3
Додайте цукор і ванільний цукор.
заварний крем на жовтках - фото крок 4
Ретельно перемішайте жовтки з цукром.
заварний крем на жовтках - фото крок 5
Додайте кукурудзяний крохмаль.
заварний крем на жовтках - фото крок 6
Знову все перемішайте віночком, щоб не було грудочок. Влийте 3-4 столові ложки холодного молока і знову перемішайте.
заварний крем на жовтках - фото крок 7
Коли молоко почне закипати, влийте приготовлену суміш в каструлю. Постійно перемішуючи, доведіть крем до густої, кремової консистенції.
заварний крем на жовтках - фото крок 8
Заварний крем на жовтках готовий. Подавайте на десерт, прошаровуються торти і тістечка.

Схожі рецепти