Заварний крем на жовтках
(покроковий рецепт з фото)
Заварний крем - класика кулінарії. Його готують на яйцях. Сьогодні хочу запропонувати рецепт цього крему на жовтках. У такому варіанті він виходить набагато ніжніше і смачніше.
Заварний крем - відмінний десерт, а також його використовують в приготуванні тістечок, тортів, пироги, булочок. Готується швидко і просто. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, то картопляний не беріть. Замініть борошном вищого сорту. Якщо додати в такий крем 200 грам збитого вершкового масла, то їм можна відмінно прикрасити торт, формуючи різні візерунки.
- Жовтки курячих яєць - 3 штуки
- Цукор - 120 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Кукурудзяний крохмаль - 3 Ст. Ложки
Молоко налийте в каструлю з товстим дном і поставте на плиту.
Жовтки викладіть в мисочку.
Додайте цукор і ванільний цукор.
Ретельно перемішайте жовтки з цукром.
Додайте кукурудзяний крохмаль.
Знову все перемішайте віночком, щоб не було грудочок. Влийте 3-4 столові ложки холодного молока і знову перемішайте.
Коли молоко почне закипати, влийте приготовлену суміш в каструлю. Постійно перемішуючи, доведіть крем до густої, кремової консистенції.
Заварний крем на жовтках готовий. Подавайте на десерт, прошаровуються торти і тістечка.