Рецепт Заварні дріжджові булочки фото

Заварні дріжджові булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Заварне тісто
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пишні і ароматні домашні булочки з пружним м'якушем. Готуються вони без яєць і масла, а характерну структуру цієї випічки обумовлює те, що при замішуванні тіста борошно заварюється гарячим молоком.

Опис приготування:

У процесі приготування заварного дріжджового тіста обов'язково переконайтеся в тому, що заварена маса охолола до теплого стану, щоб при введенні в тісто не загинули дріжджі. А на етапі формування булочок можна вкласти в них будь-яку начинку, попередньо сформувавши невеликі коржики, а потім скріпити краї тіста, домагаючись кулястої форми виробів.

  • Борошно пшеничне - 350-370 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Цукровий пісок - 70 грам
  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
  • Сіль кухонна - 1/2 чайних ложки
  • Ванільний цукор (з натуральної ваніллю) - 1 Чайна ложка
заварні дріжджові булочки - фото крок 1
Підготуйте перераховані інгредієнти в зазначених кількостях. При бажанні можна підготувати для булочок одну або кілька начинок (мак, корицю, шоколад, джем і ін.).
заварні дріжджові булочки - фото крок 2
У миску просійте 70 г борошна із зазначеної кількості, нагрійте 200 мл молока до гарячого стану і влийте його в борошно.
заварні дріжджові булочки - фото крок 3
Ретельно з'єднайте компоненти ложкою і залиште заварену масу для охолодження, вона повинна стати теплою.
заварні дріжджові булочки - фото крок 4
Поки заварена молоком борошно остигає, розчиніть в молоці, що залишилося (50 мл) цукровий пісок і сухі дріжджі.
заварні дріжджові булочки - фото крок 5
У теплу борошняну масу влийте розчинені в молоці дріжджі, додайте сіль і ванільний цукор, перемішайте.
заварні дріжджові булочки - фото крок 6
Порціями всипте просіяне борошно, перемішуючи тісто ложкою.
заварні дріжджові булочки - фото крок 7
Завершіть заміс тесту руками і зберіть його в кулю. Заварне дріжджове тісто повинно вийти м'яким і податливим. Накрийте його рушником або харчовою плівкою і залиште в теплі до збільшення в об'ємі приблизно в 2 рази, на це буде потрібно 50-60 хвилин.
заварні дріжджові булочки - фото крок 8
Приблизно через годину тісто має добре піднятися. Обімніть його руками і викладіть на робочу поверхню.
заварні дріжджові булочки - фото крок 9
Сформуйте з тіста 8-10 булочок, помістіть їх на деко і залиште для розстоювання на 10-15 хвилин.
заварні дріжджові булочки - фото крок 10
Випікайте заварні дріжджові булочки при температурі 170-180 градусів протягом 30-40 хвилин до появи золотистої скоринки.
заварні дріжджові булочки - фото крок 11
Подавайте свіжоспечені булочки до чаю, за бажанням доповнивши їх вершковим маслом і улюбленим варенням. Смачного!

Схожі рецепти