Рецепт Дріжджові булочки з маком фото

Дріжджові булочки з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Мак
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачні дріжджові булочки з маком - це кохання всього мого життя. Немає на світі випічки простіше і смачніше цієї. Давайте ж сьогодні спробуємо приготує 35 чарівних булочок з маком за 55 хвилин!

Опис приготування:

Дріжджові булочки з маком готуються дуже легко і відносно швидко. Всього за 1 годину можна приготувати величезну купу найсмачніше булочок з маком. Це так чудово! Колись для нас такі булочки були справжнім делікатесом, але сьогодні ми можемо готувати їх без проблем і без зупинок і бути щасливими! хай щастить :))

  • Дріжджі - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Маргарин - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Мак - 450 грам
дріжджові булочки з маком - фото крок 1
В комбайн наливаємо тепле молоко. Розчиняємо в ньому дріжджі і додаємо цукор. Ми залишаємо на 5 хвилин. Потім додаємо розтоплене вершкове масло, маргарин і сіль. Потім комбайном замішуємо тісто, постійно підсипаючи борошно невеликими порціями.
дріжджові булочки з маком - фото крок 2
Вимішуємо тісто протягом 15 хвилин, поки воно не стане еластичним.
дріжджові булочки з маком - фото крок 3
Тісто розгортаємо в формі тонкого прямокутника, змащуємо його збитим яйцем за допомогою кондитерської кисті і викладаємо тонким шаром промитий мак.
дріжджові булочки з маком - фото крок 4
Потім звертаємо тісто в трубочку і нарізаємо на невеликі шматочки.
дріжджові булочки з маком - фото крок 5
Готові шматочки викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Викладати їх слід на відстані 1 см інше інше, краще скористатися кількома листами, щоб булочки при випіканні НЕ злиплися.
дріжджові булочки з маком - фото крок 6
Булочки змащуємо збитим яйцем і випікаємо в духовці при 150 градусах близько 30-45 хвилин. Дріжджові булочки з маком повинні покритися апетитною золотистою скоринкою. Смачного!

Схожі рецепти