Дріжджові булочки-рулетики з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете поповнити вашу колекцію улюблених рецептів одним дуже класним варіантом випічки? Ніжні і повітряні булочки з апетитною начинкою з сиру з родзинками - це неймовірно смачно і зовсім нескладно.
Хочу розповісти вам про те, як приготувати дріжджові булочки-рулетики з сиром в домашніх умовах. Така випічка чудово підійде на десерт до чаю для дітей і дорослих. Крім родзинок в начинку ви можете додати також цедру цитрусових, цукати або інші сухофрукти за смаком. Відмінна альтернатива улюбленим багатьма ватрушкам!
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 3.5-4 склянки (приблизно)
- Яйце - 3 штуки(2 в тісто, 1 в начинку)
- Цукор - 1 Склянка (навпіл в тісто і начинку)
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир - 500 грам
- Ізюм - 100 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
1. У глибоку миску налийте тепле молоко.
2. Всипте дріжджі.
3. Додайте ложку цукру.
4. Всипте склянку борошна і як слід перемішайте. Залиште опару в теплі, накривши рушником, підходити.
5. А поки можна залити родзинки гарячою водою.
6. Коли опара вже підійшла, в глибоку миску надішліть розтоплене і тепле трохи вершкове масло і яйця.
7. Всипте цукор, сіль, ванільний цукор для аромату і перемішайте до однорідності.
8. Вилийте в опару.
9. Перемішайте, поступово додаючи борошно, що залишилося. Після тісто викладіть на робочий стіл і замісити руками.
10. Сформуйте з тіста кульку, викладіть в мисочку і залиште в теплі. Якщо дріжджі свіжі і якісні і в кухні тепло, то тісто досить швидко буде збільшуватися в об'ємі.
11. Для приготування начинки з'єднайте сир з цукром. Можна також додати ваніль.
12. Додайте яйце і родзинки, попередньо обсушити його. Перемішайте.
13. Коли тісто підійшло, розділіть його на 24-25 однакових шматочків. Скачайте в кульки і дайте їм підійти ще хвилин 20-25 на столі.
14. А далі все дуже просто: розкачайте тісто полосочкой. Викладіть начинку і акуратно згорніть рулетом. З одного боку заліпити краю, а з іншого буде видно начинку.
15. Викладіть булочки на деко. Змастіть при бажанні збитим яйцем з молоком. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте рулетики до рум'яності.