Булочки дріжджові на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Пишна, повітряна і дуже смачна домашня випічка завжди складе конкуренцію будь-якому мучному виробу, купленому в магазині.
Приготуйте домашні дріжджові булочки на молоці. Повітряні, пишні - вони відмінно підійдуть до чаю, кава, kompotu. Чи не соромно їх подати і на святковий стіл. Готуються такі булочки дуже просто. Головне, щоб дріжджі були хорошої якості. Сухі дріжджі можна замінити свіжими пресованими, тільки взяти їх в три рази більше.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Цукор - 5 Ст. Ложок(4 ст.Л. В тісто, 1 ст.Л. В штрейзель)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі сухі - 8 грам
- Вершкове масло - 100 грам(70 г. В тісто, 30 г. В штрейзель)
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 450 грам(410 г. В тісто, 40 г. В штрейзель)
Молоко підігрійте до 35-37 градусів і налийте в миску. Всипте дріжджі і столову ложку цукру.
Розтопити вершкове масло, трохи охолодіть і додайте до молока з дріжджами.
Додайте яйце в тісто.
Всипте сіль, інші 3 столові ложки цукру і просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне, НЕ липнуче до рук тісто.
Накрийте миску харчовою плівкою і поставте тісто в тепле місце. Через годину-півтори воно значно збільшиться в об'ємі.
Розділіть тісто на кульки вагою приблизно 80-85 грамів і викладіть у форму для запікання.
З вершкового масла, цукру і борошна приготуйте штрейзель. Для цього змішайте ці інгредієнти до стану крихти. Посипте штрейзелем булочки. Дайте їм постояти в теплі 25-30 хвилин.
Випікайте булочки в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів, 35-40 хвилин.
Дріжджові булочки на молоці готові. Подавайте до чаю, кава, kompotu.