Дріжджові булочки на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете порадувати себе і близьких смачною, повітряної і ароматною випічкою, то цей рецепт - то, що вам треба! У ньому я розповім, як приготувати дріжджові булочки на кефірі з корицею.
Як приготувати дріжджові булочки на кефірі:
1) Дріжджі змішайте для бродіння з теплим молоком. Далі з борошна, цукру, солі, кефіру, вершкового масла, дріжджів з молоком і яєць (я використовувала одне ціле + білок від другого яйця) замісіть тісто, залиште його для вистоювання. Якщо у вас є хлібопічка, то процес значно спрощується! Просто надішліть в неї всі інгредієнти і виставте програму "дріжджове тісто" з 110 хвилин.
2) Поки тісто підходить, зробіть начинку для булочок. Для цього просто змішайте корицю і цукор.
3) Коли тісто вже готове до оброблення, поділіть його на дві частини. Одну розкачати в прямокутник (близько 35*40 см.), змастіть його розтопленим вершковим маслом, не шкодуючи присипте сумішшю кориці і цукру, а потім і мигдальними пелюстками, після чого загорніть в рулет з більш довгої сторони і акуратно защипніть вийшов шов.
4) Рулет розріжте на 15 однакових шматочків.
5) Утворені заготовки булочок викладіть на змащене маслом деко або форму і залиште в теплому місці без протягів для вистоювання на 30 хвилин.
6) Заздалегідь розігрійте духовку, надішліть випікатися булочки при 180 градусах протягом близько 40 хвилин.
Щоб булочки добре подрумянились, використовуйте залишився жовток і 1 столову ложку молока для обмазування верху в процесі запікання.
З другою частиною тіста виконайте те ж саме.
- Борошно пшеничне - 600 грам
- Цукор - 40 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Кефір - 200 грам
- Молоко - 50 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Вершкове масло - 75 грам (можна замінити маргарином)
- Яйця - 2 штуки
- Темний цукор - 1/2 склянки (начинка)
- Обкладинка - 1/2 склянки (начинка)
- Мигдальні пелюстки - 1 Склянка (начинка)
- Олія - 40 грам (начинка)
1) Дріжджі змішайте для бродіння з теплим молоком. Далі з борошна, цукру, солі, кефіру, вершкового масла, дріжджів з молоком і яєць (я використовувала одне ціле + білок від другого яйця) замісіть тісто, залиште його для вистоювання. Якщо у вас є хлібопічка, то процес значно спрощується! Просто надішліть в неї всі інгредієнти і виставте програму "дріжджове тісто" з 110 хвилин.
2) Поки тісто підходить, зробіть начинку для булочок. Для цього просто змішайте корицю і цукор.
3) Коли тісто вже готове до оброблення, поділіть його на дві частини. Одну розкачати в прямокутник (близько 35*40 см.), змастіть його розтопленим вершковим маслом, не шкодуючи присипте сумішшю кориці і цукру, а потім і мигдальними пелюстками, після чого загорніть в рулет з більш довгої сторони і акуратно защипніть вийшов шов.
4) Рулет розріжте на 15 однакових шматочків.
5) Утворені заготовки булочок викладіть на змащене маслом деко або форму і залиште в теплому місці без протягів для вистоювання на 30 хвилин.
6) Заздалегідь розігрійте духовку, надішліть випікатися булочки при 180 градусах протягом близько 40 хвилин.
Щоб булочки добре подрумянились, використовуйте залишився жовток і 1 столову ложку молока для обмазування верху в процесі запікання.
З другою частиною тіста виконайте те ж саме.