Заварні французькі булочки
(покроковий рецепт з фото)
Хочу навчити вас готувати заварні французькі булочки з сиром - Гужеро. Дивно повітряні всередині, з хрусткою скоринкою і насиченим сирним смачне. Від них просто неможливо відірватися!
Заварне тісто - це дуже просто навіть для новачка в кулінарії. У поєднанні з сиром виходить чудова булочка, яка хороша як в теплом, так і в холодному вигляді. Вони відмінно підійдуть до перших страв або як перекус.
- Вода - 130 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно - 120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сир - 150 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Воду з'єднайте з вершковим маслом і поставте на вогонь.
У киплячу воду додайте сіль і всипте борошно. Зніміть каструльку з вогню і постійно помішуючи заваріть борошно.
Коли тісто трохи охолоне, вбивайте по одному яйцу, ретельно вимішуючи.
На середньої або крупній тертці натріть сир.
Додайте сир в тісто, залишивши пару ложок.
З отриманої маси сформуйте невеликі кульки, викладіть їх на пергамент. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Після присипте булочки сиром, що залишився, снизьте температуру до 180 градусів і випікайте до рум'яності ще 15 хвилин.
Вийшли ось такі французькі заварні булочки в домашніх умовах.
Пригощайтеся!