Французькі булочки
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт мене не раз виручав, коли потрібна смачна ароматна випічка до чаю. Булочки настільки ніжні, м'які, що складно відязикатися! Спробуйте приготувати за моїм рецептом, сподіваюся вам сподобається!
Розповідаю, як приготувати "французькі булочки" . Я завжди для такої випічки купую пресовані дріжджі, вони ніколи не підводять. Деякі господині використовують маргарин (можна, можливо, беріть вищої якості), але я віддаю перевагу вершкове масло, тоді булочки дуже смачно пахнуть молоком! Замість маку іноді додаю корицю або родзинки. За бажанням і ванільний цукор або екстракт для ароматизації тіста. Детальніше читайте в моєму рецепті!
- Дріжджі - 25 грам (тісто)
- Яйця - 2 штуки (тісто)
- Тепле молоко - 1 Склянка (тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Цукор - 1/4 склянки (тісто)
- Борошно - 3-3, 5 склянки (тісто)
- Крохмаль - 1-1, 5 Ст. Ложки (крем)
- Вершкове масло - 100 грам (крем)
- Цукор - 3/4 склянки (крем)
- Мак - 3 Ст. Ложки (крем)
1. Підготуйте продукти, приступимо. Масло бажано дістати з холодильника заздалегідь, щоб воно було м'яким, або поставити на підлогу хвилинки в мікрохвильовку.
2. Відразу зробіть крем для булочок. Для цього з'єднаєте м'яке масло з цукром, крохмалем і маком. Вилочкою перемішайте.
3. Повинен вийти м'який, однорідний крем. Міксер не знадобиться, все легко змішується вилочкою або ложкою.
4. Тепер займемося тестом. У мисці з'єднайте тепле молоко з дріжджами, останні рішення. Додайте цукор, масло м'яке, яйця, перемішайте.
5. Введіть просіяне борошно. Замісити м'яке і пластичне тісто. Не додавайте багато борошна, приблизно 3-3, 5 склянки, тоді булочки будуть м'якими.
6. Розкачайте тісто завтовшки в 1 см. Змастіть кремом, трохи відступивши від краю.
7. Обережно поверніть в рулет. Гострим ножем поріжте на шматочки, ширина на ваш розсуд. Але занадто високі робити не варто.
8. Деко застеліть пергаментом, змастіть маслом вершковим або рослинним. Покладіть булочки зрізом вниз. Накрийте серветкою і залиште на 35-40 хвилин.
9. Розігрійте духовку до 200 градусів, зменшіть до 180 і поставте булочки випікатися. Час - 15-20 хвилин, дивіться по своїй духовці, у мене електрична.
10. Готові булочки остудіть і пробуйте!