Рецепт Засолка сала фото

Засолка сала
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Субпродукти, Сало
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Солоне

Сало - це продукт, який їдять не в усьому світі. Але у нас воно не тільки популярно, але і користується особливою повагою. Смачна, ситна і проста закуска ... Ось рецепт, як засолити сало по-домашньому.

Для засолювання краще підходить сало зі спинки або бочка тушки свині, товщина повинна бути від 2, 5 см з прошарками м'яса.

Сало важко пересолити, воно вбере стільки солі, скільки йому необхідно.

Часник, додавати потрібно вже в готове солоне сало. Нашпиговане часником сало в процесі засолювання можна заморожувати, але просто солоне можна сміливо зберігати до 5 місяців.

  • Сало - 2 кілограма
  • Сіль грубого помелу - 1 Склянка
  • Чорний перець - 2 чайних ложки
  • Часник - 12 зубчиків
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
1
Перед засолкою протримаєте сало в воді протягом 10 годин.
2
Наріжте сало на шматки шириною 10 см і товщиною близько 2.5 см.
3
На товстий шар солі викладіть сало, зверху засипте його сіллю і викладіть пару лаврових листочків. Чергуйте шари, щільно укладаючи сало в емальований посуд.
4
На шматочки сала покладіть тарілку по діаметру каструлі, а зверху поставте гніт на добу.
5
Через добу перемішайте сало, потім знову щільно його покладіть і відправте в холодильник на 5 днів.
6
Через 5 днів натріть сало перцем і хмелі-сунелі. Зробіть надрізи і нашпигуйте його часником.

Схожі рецепти