Засолка сала
(покроковий рецепт з фото)
Сало - це продукт, який їдять не в усьому світі. Але у нас воно не тільки популярно, але і користується особливою повагою. Смачна, ситна і проста закуска ... Ось рецепт, як засолити сало по-домашньому.
Для засолювання краще підходить сало зі спинки або бочка тушки свині, товщина повинна бути від 2, 5 см з прошарками м'яса.
Сало важко пересолити, воно вбере стільки солі, скільки йому необхідно.
Часник, додавати потрібно вже в готове солоне сало. Нашпиговане часником сало в процесі засолювання можна заморожувати, але просто солоне можна сміливо зберігати до 5 місяців.
- Сало - 2 кілограма
- Сіль грубого помелу - 1 Склянка
- Чорний перець - 2 чайних ложки
- Часник - 12 зубчиків
- Лавровий лист - 5 штук
- Хміль-сунелі - 2 чайних ложки
1
Перед засолкою протримаєте сало в воді протягом 10 годин.
2
Наріжте сало на шматки шириною 10 см і товщиною близько 2.5 см.
3
На товстий шар солі викладіть сало, зверху засипте його сіллю і викладіть пару лаврових листочків. Чергуйте шари, щільно укладаючи сало в емальований посуд.
4
На шматочки сала покладіть тарілку по діаметру каструлі, а зверху поставте гніт на добу.
5
Через добу перемішайте сало, потім знову щільно його покладіть і відправте в холодильник на 5 днів.
6
Через 5 днів натріть сало перцем і хмелі-сунелі. Зробіть надрізи і нашпигуйте його часником.