Засолка м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Засолка м'яса в домашніх умовах - процес досить простий, так що впорається з ним навіть новачок на кухні. А результат вас обов'язково приємно здивує.
Цей простий рецепт засолювання м'яса хороший тим, що тут немає ніяких умовностей - ви можете вибирати улюблені спеції, компонувати їх за бажанням і кожного разу отримувати нові відтінки смаку. Така закуска прекрасно підійде як для сніданку або пікніка, так і для святкового столу.
- М'ясо - 1 кілограм
- Сіль - 80 грам
- Спеції - За смаком

1. М'ясо вимийте під проточною водою і як слід обсушити серветкою. У невеликій мисці з'єднайте сіль і спеції, які хочете використовувати в цей простий рецепт засолювання м'яса. В даному випадку це чорний і запашний перець, лавровий лист, кмин, koriandr.

2. Тепер потрібно натерти сумішшю спецій і солі м'ясо з усіх боків. Зручно робити це на аркуші пергаменту. Для початку насипте трохи на лист, потім викладіть м'ясо. Натирайте з усіх боків і обвалюють так, щоб приправи розподілилися рівномірно.

3. Ось приблизно так це буде виглядати в результаті.

4. Тепер візьміть марлю, викладіть м'ясо і щільно замотайте його. Якщо раптом марлі під рукою не виявилося, то на першому етапі засолювання м'яса в домашніх умовах може проходити в пластиковому контейнері, наприклад.

5. Перев'яжіть марлю щільною ниткою і знайдіть зручне холодне місце, де м'ясо можна повісити. Якщо використовуєте контейнер, то відправте його в холодильник (щодня перевертайте шматочок, щоб солілся рівномірно). Через 10 днів перемістіть м'ясо в тепле місце для того, щоб воно підсохли.

6. Ось така краса виходить. Натуральне домашнє ласощі, в якому немає ніяких добавок. Смачного.