Засолка капусти
(покроковий рецепт з фото)
Багато господині заготовляють капусту про запас. Її можна вживати в їжу просто так, а можна робити з нею салати або супи. Деякі люблять пекти з солоною капустою пироги, пиріжки та багато іншого.
Щоб приготувати смачну капусту про запас, вам достатньо просто прочитати цей рецепт. Такі соління знадобляться в будь-якому будинку. Ви можете заправити капусту рослинним маслом і подати її на стіл. Це відмінна закуска до міцних напоїв. Дізнайтеся, як приготувати засолювання капусти з цього рецепта.
- Капуста - 5-6 кілограм
- Морква - 5-6 штук
- Сіль - 5-6 Ст. Ложок
Морква почистіть або поскоблите ножем, гарненько промийте під проточною водою. Обсушити і натріть овочі на крупній тертці.
З качанів капусти зніміть верхні листки, помийте їх під водою. Потім тонко нашинкуйтекапусту. Щоб процес йшов швидше, скористайтеся спеціальною шинковкой або кухонним комбайном з насадкою.
Перекладіть моркву і капусту у великій тазик. Додайте сіль і добре перемішайте. Потім пам'ятаєте капусту з морквою руками, щоб вона пустила свій сік.
Перекладіть все вміст тазика в каструльку відповідного розміру, утрамбуйте. Зверху поставте гніт. Кожен день відкривайте капусту і пробивайте її ножем. Для засолювання вам знадобиться три-п'ять днів. Готову капусту перекладіть в холодильник.