Заправка на зиму без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт максимально простий. Овочі з зеленню подрібнюємо і засолюють. Концентрація солі велика, завдяки чому овочі добре зберігаються. Але, важливо пам'ятати, якщо додаємо заправку, страва не солимо.
Кількість інгредієнтів можна коригувати на свій смак. Помідори вибираємо щільні, з мінімальною кількістю насіння. Заправку можна додавати в перші страви, м'ясо або овочеве рагу. Кладемо 2-3 столові ложки за 5 хвилин до вимкнення. Додатково страва не солимо.
- Перець солодкий - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Помідор - 3-4 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець гострий - 1 частина
- Базилік - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 4 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти. Овочі та зелень миємо й просушують на рушник.
Зелень нарізаємо.
До зелені додаємо терту моркву.
Болгарський перець ріжемо невеликими шматочками і висипаємо в миску.
Помідори ріжемо дрібно. До овочів додаємо тільки щільну частину помідора.
Залишається додати нарізаний дрібно часник і гострий перець.
Насипаємо сіль і все добре перемішуємо.
Заправку розкладаємо по чистим, сухим банкам і добре притискаємо. Заготівлю зберігаємо під щільно закритими кришками в холодильнику.