Рецепт Заправка на зиму без варіння фото

Заправка на зиму без варіння
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Зелень
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Цей рецепт максимально простий. Овочі з зеленню подрібнюємо і засолюють. Концентрація солі велика, завдяки чому овочі добре зберігаються. Але, важливо пам'ятати, якщо додаємо заправку, страва не солимо.

Опис приготування:

Кількість інгредієнтів можна коригувати на свій смак. Помідори вибираємо щільні, з мінімальною кількістю насіння. Заправку можна додавати в перші страви, м'ясо або овочеве рагу. Кладемо 2-3 столові ложки за 5 хвилин до вимкнення. Додатково страва не солимо.

  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Помідор - 3-4 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець гострий - 1 частина
  • Базилік - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
заправка на зиму без варіння - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти. Овочі та зелень миємо й просушують на рушник.
заправка на зиму без варіння - фото крок 2
Зелень нарізаємо.
заправка на зиму без варіння - фото крок 3
До зелені додаємо терту моркву.
заправка на зиму без варіння - фото крок 4
Болгарський перець ріжемо невеликими шматочками і висипаємо в миску.
заправка на зиму без варіння - фото крок 5
Помідори ріжемо дрібно. До овочів додаємо тільки щільну частину помідора.
заправка на зиму без варіння - фото крок 6
Залишається додати нарізаний дрібно часник і гострий перець.
заправка на зиму без варіння - фото крок 7
Насипаємо сіль і все добре перемішуємо.
заправка на зиму без варіння - фото крок 8
Заправку розкладаємо по чистим, сухим банкам і добре притискаємо. Заготівлю зберігаємо під щільно закритими кришками в холодильнику.

Схожі рецепти