Аджика без варіння на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Коли я готую аджику, ніколи не варю її і взагалі не піддаю ніякої температурній обробці. Проте, ця гостра закуска відмінно стоїть у мене всю зиму в холодильнику і не псуватися.
Як мені здається, цей простий рецепт аджики сирої на зиму ідеальний, саме з ним закуска виходить особливо смачна і гостра. Ще один плюс такого способу приготування полягає в тому, що аджика, перед тим як ми розкладаємо її в банки, не береться термічній обробці, а значить, в ній більше користі і вітамінів. Та й смак у такого продукту, на мій погляд, найнатуральніший, так що я і вам рекомендую спробувати цей рецепт приготування аджики сирої на зиму.
- Перець солодкий червоний - 2 кілограма (інгредієнти на 4 півлітрові банки)
- Перець гіркий стручковий - 6 штук
- Головки часнику - 2 штуки
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
Найперше, що нам необхідно зробити - це добре промити солодкий і гіркий перець і дати йому повністю висохнути, адже якщо в аджику потрапить вода, вона буде зберігатися недовго. Отже, чистий і сухий солодкий перець очищаємо від насіння і видаляємо у нього плодоніжки.
У гіркого перцю видаляємо плодоніжки, але насіння не вичищаємо, адже саме в них міститься основна гіркота. Якщо ж вам не подобається наявність насіння в аджике, ви можете їх видалити, але тоді вам слід додати більше гіркого перцю, щоб аджика вийшла досить гостра.
Далі ми пропускаємо солодкий і гіркий перець через м'ясорубку (із середньою насадкою), часник чистимо і також перекручуємо.
В отриману масу ми додаємо сіль і оцет, гарненько все перемішуємо ложкою (обов'язково сухий).
Тепер залишається тільки розкласти готову аджику по чистим сухим баночках, накрити їх капроновими кришками і поставити на зберігання в холодильник. Як я вже казав, аджика добре варто всю зиму, головне - це накладати її сухою чистою ложкою і дотримуватися температурного режиму.