Рецепт Аджика з помідорів без варіння фото

Аджика з помідорів без варіння
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Помідор
Вегетаріанське харчування, Рецепти сироїдіння
На полуденок
Заготовки, Аджика, Гостре

Рецепт дуже смачної сирої аджики. Аромат і смак насичені свіжістю. Аджика виходить дуже гострою, але завдяки пекучому перцю добре зберігається. Підійде до м'яса або птиці.

З даної кількості інгредієнтів виходить 2 банки по 250 мл. І ще невелика порція для проби. Помідори обов'язково вибираємо стиглі і щільні, з мінімальною кількістю насіння і товстою стінкою. Такі помідори після подрібнення дають густу м'якоть. Аджика повинна бути дуже гострою. Саме пекучий перець наповнює заготовку ароматом і допомагає аджике довго зберігатися.

  • Помідори - 600 грам
  • Перець гострий - 1-2 штук
  • Часник - 7-8 зубчиків
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки
  • Базилік - 1 пучок
аджика з помідорів без варіння - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти для аджики.
аджика з помідорів без варіння - фото крок 2
Овочі миємо і просушують на рушник. Помідори ріжемо крупно і пропускаємо через м'ясорубку.
аджика з помідорів без варіння - фото крок 3
Далі, пропускаємо через м'ясорубку гострий перець разом з насінням і часник.
аджика з помідорів без варіння - фото крок 4
Додаємо дрібно нарізані листочки базиліка.
аджика з помідорів без варіння - фото крок 5
Додаємо сіль і цукор.
аджика з помідорів без варіння - фото крок 6
Додаємо оцет і все перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
аджика з помідорів без варіння - фото крок 7
Аджику викладаємо в сухі банки і щільно закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику.

Схожі рецепти