Аджика з помідорів без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачної сирої аджики. Аромат і смак насичені свіжістю. Аджика виходить дуже гострою, але завдяки пекучому перцю добре зберігається. Підійде до м'яса або птиці.
З даної кількості інгредієнтів виходить 2 банки по 250 мл. І ще невелика порція для проби. Помідори обов'язково вибираємо стиглі і щільні, з мінімальною кількістю насіння і товстою стінкою. Такі помідори після подрібнення дають густу м'якоть. Аджика повинна бути дуже гострою. Саме пекучий перець наповнює заготовку ароматом і допомагає аджике довго зберігатися.
- Помідори - 600 грам
- Перець гострий - 1-2 штук
- Часник - 7-8 зубчиків
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1 пучок
Підготуємо інгредієнти для аджики.
Овочі миємо і просушують на рушник. Помідори ріжемо крупно і пропускаємо через м'ясорубку.
Далі, пропускаємо через м'ясорубку гострий перець разом з насінням і часник.
Додаємо дрібно нарізані листочки базиліка.
Додаємо сіль і цукор.
Додаємо оцет і все перемішуємо до повного розчинення солі та цукру.
Аджику викладаємо в сухі банки і щільно закриваємо кришками. Зберігаємо в холодильнику.